"Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin nefret ettirmeyin" Hadis-i Şerif

Evlenecek ve evlenme ihtimalini aklından geçirmeye başlayan arkadaşlara sesleniyorum: Evlenin hatta mutlaka EVLENİN ama kimle evlendiğinize dikkat edin. Hayat arkadaşınızı seçmek çok önemli. Parklarda cafelerde cicim cicim dolaşacağınız o kişi olmayacak artık o. Misafir odanızda o olacak, mutfağınızda o olacak, çocuk odanızda o olacak vs. Yanlış bir seçim sizi baştan batağa sürükleyebilir. Eş adayınızı tanıyın!

TÜRKİYE'de GELENEK GÖRENEK MAFYASI VAR olduğuna inandığım sistematik bir örgüt. Tahtı yatı, katı, balayı, balonu, helyumu, çiçeği, böceği, şekeri, çikolatası, pastası, diz çökmesi, evlilik teklifi, takısı, partisi, patırtısı, düğün salonu, yemeği, ev düzmesi, diş buğdayı, altı aylık kınası, yaş günü partileri, yaş günü hediyeleri, evlilik yıldönümleri vs vs.

ANLAŞMAK YETMİYOR

Biz sevdiceğimle anlaştık yapmayacaz bunları diyorsun. Bir alay insan karşına çıkıyor. Evli olanlar bilir evde kullanılmayan zilyon tane şey çeyiz diye gelir. Mesela eşim, annesine dedi ki ben örgü dantel vs istemiyorum (Hiç tutmuyorsa 3-4k tutuyor) Kayınvalidem dedi ki "ben yapayım da sen kullanma" ('Elalem ne der' tanrısı) Eşim "evlendiğim gün çöpe atarım hepsini" deyince geri adım attı. Ben mesela demiştim ki anneme "oturma odasını daha sonra yapıcaz" Annem dedi ki "Aaaa ne o öyle kimsesizler gibi" ('Elalem ne der' tanrısı) Mesela eş adayınızla konuşursunuz fazla takı yapmayalım masraflı olmasın. Etraftan başlarlar "Vah vah kız bedavaya gitmiş" ve kızı ağlatana kadar susmaz bu tayfa. En kral düğün salonunu tutsan seni biriyle kıyaslayıp gömerler. 10 k masraf etsen de aynı. Bir sene sonra da kimse hatırlamaz senin düğünü. Ettiğin masrafla kalırsın.

SONUÇ OLARAK Gücün kadar, geriye dönüp baktığında hoş bir anı olacak şekilde planlanmalı bu işler. Daha yolun başında bu çeteyle karşılaşacağınızı bilin ve gardınızı alın. Siz dik durursanız millet o noktaya geliyor bir şekilde ve sizden sonraki ilk düğünde unutuluyorsunuz.

EVLENİN GENÇLER KORKMAYIN fakat biraz acıyacak