200k düğün nedir usta ? Hilton otelinde 5 yıldızlı full yemekli düğün mü yapıyorsunuzda bizim haberimiz yok olsa görürdük yani.
O Değil 12-15k düğün yaptım diyen arkadaşa neden bu kadar yüklenilmiş anlamadım.
Karısından ve Ailesinden küsküyü yiyip sesi çıkmıyan gelip burda patlamış.

Siz evlilik zamanı saf gibi durup tek kelam etmeyip herşeye Eyvallah derseniz onlarda vurur kırbacı elbette..
1 Sene olmadı daha Arkadaş evlendirdim çocuk düğün salonu, kınası, nişanı herşeyi dahil 18k mis gibi düğün yaptı. Arabası kırmızı üstü açık bir vosvosdu, İzmir`de olanlar bilir Göztepe civari meşhurdurlar bir kordon turu yaptık of of sonra sahilde oynadık gönlümüzce eğlendik.
Düğün salonunu bile çocuk 8 ay önceden tuttu 3k verdi geçti. Eşyalarını zaten parça parça aylar önce almıştı, kızında çeyizi vardı.
Hatırladığım kadarıyla yengeyede düğünde bir tek taş ve altın kolye taktı bu kadar.
Siz gidip full set sadece altına gidip 20-30k bayılıyorsanız kusura bakmayında kimseye burda tek kelam etmeye lafınız yok. 150 TL berber parası demiş birde onu isteyecek berberi ilk önce biz haşlarız yahu.

Damat olarak destekçiniz yoksa yanınızda gene sizin hatanız.
Düğün günü gördüğüm kadarıyla bazı insanlar hovarda olabiliyor, bir an önce bitsin diye sağa sola para yağdırıp yav he he evet deyip geçiyorlar, sonrası bu konuda göreceğiniz sinir krizi işte.
Gelip buraya insanlara o ölçüt olamaz diyorsunuz birde kusura bakmayında bir ömür boyu eşim diyeceğin insanın seni soymasına yada ailesinin madara etmesine neden tek kelam etmiyorsunuz ?
Onlara gık çıkarmayıp burda atar yapıyorsunuz insanlara sonra yok sizinki düğün değildir, yok ölçüt olmaz falan fistan saçmalık zırvaları.!
Bazıları evliliği çocuk oyuncağı sanıyor sanırım.
Arkadaşlar bir ömür boyu birlikte geçireceğiniz biriyle dünya evine giriyorsunuz ve bu kişi ilerde belki çocuğunuzun annesi olucak.
Siz bu insanların ve yakınındakilerin karakterini doğru anlayıp tartamıyorsanız suç sizindir.
Gerçekten seven bir kız hiç bir zaman sevdiği insanı maddi ve manevi zarara sokmamaya çalışır.
Bizim arkadaşın düğün masrafi belki 20k değil 30k olurdu ama iki olgun birey oturdular ve herşeyi hesaplayıp biz böyle istiyoruz herşeyin full abartı olmasına gerek yok dediler. Düğün zamanıda tek eksik birşeyleri dahi olmadı hatta düğünden sonra İnciraltına eğlenceye gittik ve arkadaşları olarak hesabıda biz bölüştük hediye olarak..
Nasıl bir anlayış içerisinde düğün yapıyorsunuz bilemiyorum ama çok abartılı rakamlar duyuyorum.
Hadi anlarım maksimum 30-40k harcarsınızda fazlası abartıdır ve gösteriş merakıdır.
Kusura bakmayında beni yolunucak kaz gibi gören kız isterse Jennifer Lopez olsun eline veririm yüzüğü hadi yoluna derim. Çünkü aynı insan ilk maddi zorluk yaşadığınız anda sizi sırtınızdan vurucak karakterede sahip bir insandır.
Benim bir arkadaş daha vardı Adıyamanlı kendisi benden bayada büyüktür 35 yaşında birini buldu ve daha 1 hafta olmadan gitti 10k altın taktı. Bizler yapma etme dedik ama dinletemedik. Sonuç mu ? Kız sadece düğün salonu için 30k masraf çıkarınca oğlan mecburen geri adım attı ama maalesef gelenek icabı altınlarınıda geri alamadı..
Kulağınıza küpe olsun bazı durumlar, yurdum abazası yüzünden aslında bu durumlar her kız maalesef kendini bulunmaz hint kumaşı sanıyor.
Allah yazdıysa elbet bir gün ruh eşinizi bulucaksınızdır merak etmeyin.