Sanırsam Türkiye'de sorun şu: Ayranı yok içmeye, atla (veya tahtırevanla) gider s..maya
Şu alınacak,bu alınacak,yok efendim şunu da alalım bu gereksiz ama bulunsun.Öyle böyle diyerek, ORTALAMA 60k düğünün en az 40k'sı gereksiz masraf. Daha 20-30 sene öncesine kadar olmayan adetler, filancalar yaptı bizde yapalım...LA kızım, ben sana 40k takı alacagım borç... ekstra 20k da fuzuli masraf yapacaguız da biz evliliğimiz sürecinde sürekli BORÇ ödeyecegiz..
Peki işten çıkarsam? donumuza kadar alacaklar.Böyle sitrese sokup insanı evliliklten soğutuyorlar.Bezdiriyorlar.Sonra karı mışıl mışıl uyusun bizim kafada saç kalmasın..İşte bir nesli böyle harcıyorlar.
Gerekli masraflar yapılır amenna ama fuzulide borç tıkanmaz ki bile bile...
Sonra hırsızlık arttı, sonra depresyondaki insan sayısı arttı sonra intharlar arttı.Sen fuzuli masraftan önce ev alın kiralarda sürtmeyin desene kocana,damatına...
Ben şunu anlamıyorum arkadaş.KİRADA OLAN BİRİNE HANGİ AKLA MANTIĞA SIĞARAK 30 40K LIK MOBİLYA BEYAZ EŞYA PERDE VS VS ALDIRIRSIN?
Yeni gelin, kirada oaln eve perde diktiriyor...5k lık perde yaptırıyor sonra başka bir yere kiraya çıkınca direkt atıyor çöpe.çünkü olmuyor...Böyle yüzlerce gereksiz masraf sayarım...