FSahin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Jekyll hakkında bende bilgi vereyim, sürekli tema geliştiriyorum Jekyll'a genelde yabancı geliştiriciler çok tercih ediyor. Jekyll php altyapısına sahip değil, ruby altyapısıyla çalışıyor. Github'da blogu yayınlıyorsunuz ancak, temanız kodlarınız açık oluyor isteyen istediği gibi sitenizi indirip kendine site açabilir ki en nefret edilen nokta bu. Ya da sizin yazdığınız yazıları tek yüklemeyle kendi sitesine aktarabilir.

Jekyll'da arama ile ilgili olay çok zor yapılıyor o yüzden arama formu yok denecek kadar az bazı sitelerde bunu ücretiyle satıyor. Yazı yazmak bazen işkenceye dönebiliyor, sıkılabiliyorsunuz çünkü detaylarla uğraşmak zor olabiliyor. Çünkü admin paneli yok ve herşeyi normal dosyalardan yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Jekyll kullanacak arkadaşlar varsa şu eklentiyi vereyim, bu eklentiyi github üzerinde kullanmayın localde kullanın. Admin paneli sağlıyor size.

https://github.com/jekyll/jekyll-admin
hocam güzel şeylere değindiniz,
hocam öncelikle private repo'da tutuyorum, sende orda tutarsan sitene dair kodlarını kimse göremez örneğin github linkim https://github.com/erdemoflaz/ ve burada https://erdemoflaz.com/ siteme ait dosyaları göremeyeceksin, repoyu private a çekmekle bu sorun çözülüyor (tek tık)

Admin paneli evet yok fakat blog paylaşımı için admin paneline de ne kadar gerek var tartışılır

local makineden blogumu yazıyorum ve git add . git commit git push diyerek hoop repoya sallıyorum, 2 saniye içinde yayında