Ni_Ali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Anladığım kadarıyla siz, iyi firmaların şaşırtıcı fiyatları nedeni ile genellikle ucuz firmalardan hizmet almışsınız ve ağzınız sütten baya yanmış

Gece 3'te firma size destek vermiyor ise zaten hosting firması değildir. Bu işin gecesi-gündüzü olmaz. Sanırım bunu hem hizmet alan hem de hizmet veren sektördeki herkes bilir. Bu nedenle siz genellikle hostculara değil tostculara den gelmişsiniz

Peki siz 3 dolar fazla verip yurt dışından hizmet aldığınız gibi 30₺ fazla verip yurt içinde iyi bir firmadan hizmet almayı denediniz mi ?

Fiyat olarak Türkiye'deki firmaların yurt dışı ile rekabet edebilmesini bekleyemezsiniz. Türkiye'deki maliyetleri hesaplarken DÖVİZ kuru ile çarpmanız gerekiyor çünkü. Demeyin ne maliyetiniz var diye. Türkiye'de kira, elektrik, personel ve hat maliyeti dışındaki tüm maliyetleriniz döviz üzerinden maalesef.

Örneğin, yurt dışındaki x firması Cloud sistemi 100bin dolara mâl ediyor ve hizmeti satarken de maliyet ve rekabet hesabına göre yine dolar üzerinden bir fiyatlandırma çıkartıyor. Sonrada diyor ki Cloud1 paketi aylık 9$. Şimdi gelelim Türkiye'ye. Aynı Cloud sistemini Türk firması da yine 100bin dolara distiribütör üzerinden mâl ediyor. Ancak ürünün ödemesini yaparken 100bin dolar * 3,50 TL olarak ödüyor ve vergiler hariç oluyor maliyeti size 350bin TL Ondan sonra maliyet ve rekabet hesabını yapıyor ve diyorki Cloud1 paketi aylık 90₺. Türk firmanın paketi dolar olarak sattığını var sayalım, oluyor size 25$. Eee nerede kaldı yurt dışı ile rekabet Daha devletimizin aldığı vergileri hesaba katmadık tabi

Fikirlerinize saygım sonsuz, bu cevabı eleştiri olarak algılamanızı istemem. Ancak Türk firmalarının yurt dışı ile fiyat olarak rekabet etmesini bekleyemezsiniz. Bunun dışında diğer yaşamış olduğunuz deneyimler sizin için kötü olmuş tabii ki. Bir tüketici olarak haklı olabilirsiniz.

Ben bir veri merkezi personeli olmama rağmen, farklı bir veri merkezi ya da hosting firmasında telefon numaram bulunmamasına rağmen benim de telefonuma her gün saçma sapan iddaa ve benzeri spam SMS'ler geliyor. Verileri satan sadece tostçular değil emin olun.

Ancak herşeye rağmen bu ülkede hakkıyla yatırım yapan ve hakkıyla hizmet/destek veren firmalar bulunmaktadır. Genelleme yaparak bu firmaları karalamamak gerektiğini düşünüyorum.

Saygılar...
Herşeye tamam zaten çok kaliteli firmalar var mesela siz ancak fiyatta rekabet edemediğiz için çoğu durumda eliyoruz.

Fiyatta rekabet edememenizi anlıyorum ancak son kullanıcı bunları düşünemez gönül isterki bizdende öyle işler çıksın ama devlet teşviği olmadımı ancak kendi içimizde yarışırız

Ama şunuda kabul etmek lazım gerçekten kaliteli hizmet sağlayan tr'de bir elin parmaklarını geçmez ve devletin bu alanlarda teşvik vermesi şart ama nerde...