Burada öncelikle hosting firmalarının BTK tarafından bir statüye katılması gerek. Bunu defalarca kurumda yaptığımız görüşmelerde belirttim.
Mesela veri merkezlerinin İnternet Servis Sağlayıcısı lisansı altında olması kadar saçma bir durum yok.
Belli başlı kriterler aranması gerekiyor.
1 adet sunucu alıp hosting firması olunması pek hoş bir durum değil. Burada web tasarım hizmeti verip kendi müşterilerini host eden kişileri ayrı tutuyorum.
Yurt dışından daha kaliteli ve temiz çalıştığına inandığım bir çok sektör çalışanı sayabilirim. Öncelikle müşteri ne istediğini gerçek anlamda bilmesi gerek.
80K ciro çekiyorum diyerek 10 liralık hizmet alan adam hiç ses etmesin. Benim şirketimiz harici bir sitem olsa ayda 20 k ciro yapsa sanırım saat başı sql v.b yedeği alırım.
Kısacası avrupa bizden bir tık önde gidiyor olabilir. Ama ülkemizde sektöre hayat veren bir çok emekçi firma var bunların hakkını da vermek gerekiyor.