hocam herkesin görüşü ayrıdır sizin görüşünüze de saygım var ancak bir gün bankaya gidermisin ben bugün besten çıkacağım deyip topladığın parayı bir kenara not edip, bankanın totelde sana ne kadar vereceğini buraya eklersen çok sevinirim. 10 yıl kalma şartını geçelim zira son aldığım duyumlarda hükümet zor anlarında (Yunanistan örneği) bu gibi fonları sıfırlayabilir yani vermeyebilir! Ek olarak her şey tamam olsa bile %25 kesinlikle almıyorsunuz bunun da bilincinde olmanız dileği ile.
ne demişim yukarıda?
Alıntı
Bir tek sözleşme açarken özel plan açmaya çalışın. Bir konu hakkında bilgi sahibi olmayınca alayına isyan alayına gider yapmayın.
Nedir özel planlar?
- Meslek gruplarına yönelik planlar (Avukat, memur, öğretmen v.b.)
- Aynı iş yerinizden veya yakınlarınız ile birlikte aynı anda en az 5 kişi girilen planlar.
- Devletin otomatik katılım için açtığı sözleşmeler.
Bu şekilde girerseniz ne girişte ne çıkışta para ödemezsiniz. Tek dikkat edeceğiniz kısım bu olsun.
Kaç günlük hesaplamamı istersiniz. Kaç gün olursa olsun sistemden karlı bir şekilde ayrılabiliyorum. Hükümet bu paraya el koyarsa vadelimize vadesizimize kısacası her şeye el koyar Yunanistan mantığı. Bu da demek oluyor ki her parayı yastık altına atıcaz bu da imkansız.
Son sorunuza gelirsek her şey tamam olsa nasıl % 25 alamıyoruz orayı anlamadım. 10 yıl ve 56 yaş şartını yerine getirirseniz % 25 i alıyorsunuz engel nedir?