Dürüstlüğün için çok teşekkürler enine boyuna anlatmışsın.Lakin şunu bilir şunu söylerim ben kasaya koyduğum parayı bile sahte mi değil mi diye 3 kez kontrol ediyorum.İlk mesajım da belirttim yine belirteyim bana hiç sıcak bir olay gelmedi yine gelmiyor.
Ama yine de güvendiğim.Bir kaç arkadaşa fikirlerini sordum verdikleri cevabı noktasına virgülüne dokunmadan paylaşacağım.Derler ki benim arkadaşlar.
"Bitcoin içi dolu bir samanlık olsaydı şuan alev alev yanıyor" diyebilirdik.(Popülerliğini kasıt ediyorlar) ve şöyle devam ediyorlar."Bitcoinin kaderi artık kendi elinde değil.Dünyayı yöneten G8 ülkeleri Ab gibi birliklerin elinde onlar tarafından desteklenir kabul görürse şaha kalkar desteklemezlerse bir şekilde aşırı değer kaybeder ve yok olmaz ama çok yara alır".
Umarım siz gençlerin herşey gönlünce olur ve umarım bolca kazanırsınız.
Bitcoin, Windows gibi bir arap saçı haline geldi zaten.
Kontrolünü G8, Nato, Şangay birleşse bile sağlayamaz. Birlik olup ticari kullanımını kısıtlayabilirler. ( Tüm coinleri bankalar aracılığı ile nakite çeviren site ve şirketlerin üzerlerine çöktüklerinde bitcoin ve diğer coinler büyük darbe yemiş olur,değer kaybeder)
Tek tek kimin bilgisayarında cüzdanında ne var yapamazlar giremezler ama yine iss'ler aracılığı ile bitcoin ve benzeri işlemlerle ilgili filtreleme yöntemlerini deneyebilirler. Bu ne kadar mümkün olabilir bilemem ama şu bir gerçek;
Değeri bu kadar dalgalı olan bir para birimi , hiç bir zaman bir para birimi olarak kullanılamaz. Bir para birimi insanlar tarafından yaygın olarak kullanılmak isteniyorsa değeri bu seviyelerde ütopik oranlarda artmamalı ve azalmamalı. Bitcoinin fiyatı bu şekilde devasal dalgalara sahip olduğundan dolayı bir şeyi bitcoin ile satabilmek mümkün değildir. Muhakkak asıl,esas bir dolar türünden fiyat belirleyip o dönemdeki dolar/bitcoin oranına göre o ürünü bitcoin türünden fiyatlandırabilrisiniz.
Yoksa 3 yıl önce bir telefonu 1 bitcoin ile satışa koyan adamın ilanına denk gelecek olsak 300 dolarlık telefon şimdi olmuş 3500 dolar.
Bu yüzden devletlerin merkez bankaları ile benzer mantıkta bir üretim metoduna sistemine geçmediği sürece bitcoin kalıcılaşamaz.
Merkez bankaları bunun için bir yıl için gerekli olan miktarı basarlar , hesap kitap yaparlar. Bugün Fed bu sene 1 milyar dolar daha basacağım daha sonra ömür boyu hiç para basmayacağım dolar piyasaya sürmeyeceğiz daha. Ne olur, Abd menşeili ürünlerin temini için piyasada dolara inanılmaz bir talep olur Bitcoin gibi ütopik şekilde dolarında fiyatı artar.
Bitcoin bir para biriminden ziyade riskli bir yatırım aracı haline gelmiştir.