KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dürüstlüğün için çok teşekkürler enine boyuna anlatmışsın.Lakin şunu bilir şunu söylerim ben kasaya koyduğum parayı bile sahte mi değil mi diye 3 kez kontrol ediyorum.İlk mesajım da belirttim yine belirteyim bana hiç sıcak bir olay gelmedi yine gelmiyor.

Ama yine de güvendiğim.Bir kaç arkadaşa fikirlerini sordum verdikleri cevabı noktasına virgülüne dokunmadan paylaşacağım.Derler ki benim arkadaşlar.
"Bitcoin içi dolu bir samanlık olsaydı şuan alev alev yanıyor" diyebilirdik.(Popülerliğini kasıt ediyorlar) ve şöyle devam ediyorlar."Bitcoinin kaderi artık kendi elinde değil.Dünyayı yöneten G8 ülkeleri Ab gibi birliklerin elinde onlar tarafından desteklenir kabul görürse şaha kalkar desteklemezlerse bir şekilde aşırı değer kaybeder ve yok olmaz ama çok yara alır".

Umarım siz gençlerin herşey gönlünce olur ve umarım bolca kazanırsınız.

G8, eu ülkelerinin el atmadığı birşey kalmadı hocam zaten.Hak veriyorum arkadaşlarınıza da, neticede ağız birliği yapıp savaş açarlarsa aşırı değer kaybedebilir.Nitekim zamanında elektronik para birimlerinden olan libertyreserve yi kara para aklama bahanesiyle fbi kapattı(hatta bir miktar bende zarar ettim).Ama bunda bir merkez yok, yakalayabilecekleri, içeri atabilecekleri kimse yok.Birisi kara para aklıyorsa, sorumlu kişi kendisidir, adamı bulur alırsın.Sistem üzerinde kimsenin kontrol hakkı yok.Bu sebepledir ki sistemin tamamen yok olacağını sanmıyorum en kötü senaryolar dahilinde bile.Aslında şöyle bir örnek verilebilir, çin (btc/yuan) piyasanın %50 den fazlasına hakim, usa (btc/usd) %20 lerde, kalan kısım karışık...
usa üzerine gitse çin destekler, çin üzerine zaten gitmek istemez çünkü aşırı bir piyasa edinmiş durumda.Hergün yeni bir sanal mağaza bitcoin ile satışı sistemine ekliyor.Japonyada banka boardlarında döviz kurları ile birlikte bitcoin kurları da gösterilmeye başlandı.Bitcoin olmasa da altcoinlerden bazılarını artık bankalara desteklediğini, sistem altyapılarında kullanacaklarını açıkladı (akbank-ripple gibi)

Yani bakmayın 2009 dan günümüze gelene kadar gerçekten zorlu süreçlerden geçti, çok darbe aldı ama aldığı her darbeden güçlenerek çıktı.

Alp Işık bunun videolarını izlemenizi tavsiye ederim.Ekonomist değil ama bitcoin üzerine gerçekten bilgili birisi.3-5 tane videosunu izlerseniz sizinde kafanıza yatar

Teşekkürler iyi dilekleriniz için de, şahsen gidişatının güzel olacağına ben eminim. (Ekonomist değilim, ama 2011 den beri bitcoinle ilgiliyim.)