KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten çok gerginim biraz daha gerileğim bence mahsuru yok.Diyelim ki Cayman adaları üzerinde bir kişisel şirket kurduk.Para birimimizin adı da Coderca olsun.Türkiye piyasasına girdik."Dedik ki bir Coderca 0.50 dolar ama 1 yıla en az 10 dolar olacak" ve başladık web sitelerine reklam vermeye viral reklam basmaya.Bir kaç ünlü site de "Wow 5 Coderca aldım 2.5 dolar tuttu şimdi 25 dolar oldu sizde alın sizde kazanın" diye.

Soru:Zaten Coderca parasını satan biziz dolayısıyla en çok kazanan biz değilmiyiz ?
Soru2:Çeşitli spekülasyonlarla yükseltmek mümkün ise battık demek niye mümkün olmasın?
Soru3:Bizi denetleyen var mı?
Soru4:Hala ben bu ülke de nasıl olurda milyar dolarlık vurgun yapmadım.Bu ülke de namuslu olmak yada namuslu kalmak çok zor.

Devletimiz de jeton düşene milletimiz durumu fark edene kadar ben şu bir paragraflık plan ile bu ülke de en az 250 milyon dolarlık vurgun yapar Honkong da yaşamaya başlamış olurum.Ama dedim ya bu ülke de zor olan namuslu kalmak ve ben namuslu kalmaya çalışıyorum.Lakin devletimiz yasalarıyla milletimiz her söylenene inanma huyuyla insanı çok tahrik ediyor.

Hocam yazdıklarınızdan bitcoin hakkında fazla bilginiz olmadığı belli zaten.Bitcoin üretilebilir bir para birimi.21 milyon adet üretilebilecek şekilde sistem kısıtlandı ve şu anda üretimi elektrik maliyetini dahi karşılamadığı için 16 milyon küsür adet üretildi ve bu rakamlarda kaldı.Daha fazla piyasaya bitcoin girmiyor.(Ha elektriğin ucuz olduğu yerlerde hala üretim yapılıyor ama söylediğim gibi 2009 dan 2016 ye kadar 16 milyon, son 1 yıldı 200-300k kadar üretim oldu)
Piyasaya yeni bitcoin girmediği için değeri düşmüyor, günlük işlem hacmine, bankaların, ülkelerin, sistemlerin (paypal vs) bitcoin kullanmaya başlamasına göre değer artışı oluyor.2017 yılsonu tahminleri zaten 3500-4000$ seviyelerindeydi. 3500 leri de şimdiden gördü.Buna rağmen fork (ikiye ayrılma) sürecinden dolayı zarar göreceği düşünüldü ama zarar görmeden yoluna devam ediyor şu anda.

Sizin söylediğiniz mantıkta olan alt coinler var.Mesela ripple gibi, sistem bir firmanın elinde, ve piyasaya istediği kadar coin sürebiliyor, 2 tuşa basmak kadar basit.Hatta söylediğiniz vurgun olayını yapan 3-5 coin de oldu, richcoin gibi, yada isimlerini hatırlamadığım diğerleri.Ama bunların bitcoinle pek benzerliği yoktu, reklamını yaptılar, satışı yaptılar, parayı toplayıp kapattılar..

Bitcoinde de söylediğinizin bir benzeri oldu, aracı kurumlardan biri "mtgox" 2014 yılında hacklendim dedi ve 750k bitcoin buhar oldu.Bunun yüzünden aşırı düşüş de oldu.Ama toparlandı.Bitcoin işlemlerinde aracı kurum kullanma zorunluğunuz yok, offline walletler, hardware walletler mevcut.Yani paranızı bilgisayarınızda yada hardware usb de saklayabiliyorsunuz.Güvenlik %100 oluyor bu şekilde.