KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zaten çok gerginim biraz daha gerileğim bence mahsuru yok.Diyelim ki Cayman adaları üzerinde bir kişisel şirket kurduk.Para birimimizin adı da Coderca olsun.Türkiye piyasasına girdik."Dedik ki bir Coderca 0.50 dolar ama 1 yıla en az 10 dolar olacak" ve başladık web sitelerine reklam vermeye viral reklam basmaya.Bir kaç ünlü site de "Wow 5 Coderca aldım 2.5 dolar tuttu şimdi 25 dolar oldu sizde alın sizde kazanın" diye.

Soru:Zaten Coderca parasını satan biziz dolayısıyla en çok kazanan biz değilmiyiz ?
Soru2:Çeşitli spekülasyonlarla yükseltmek mümkün ise battık demek niye mümkün olmasın?
Soru3:Bizi denetleyen var mı?
Soru4:Hala ben bu ülke de nasıl olurda milyar dolarlık vurgun yapmadım.Bu ülke de namuslu olmak yada namuslu kalmak çok zor.

Devletimiz de jeton düşene milletimiz durumu fark edene kadar ben şu bir paragraflık plan ile bu ülke de en az 250 milyon dolarlık vurgun yapar Honkong da yaşamaya başlamış olurum.Ama dedim ya bu ülke de zor olan namuslu kalmak ve ben namuslu kalmaya çalışıyorum.Lakin devletimiz yasalarıyla milletimiz her söylenene inanma huyuyla insanı çok tahrik ediyor.
Bitcoini satma işi tamamen yatırım. 2010-2011'de 200-300 TL'lik alan köşelik oldu fakat paraları hiçte olabilirdi. Bu sırf bitcoin için geçerli değil dünyada bir çok şey için geçerli.

Spekülasyonlar, Bitcoin'e mahsus değil. İnsan faktörünün ve paranın söz konusu olduğu her yerde spekülasyonlar olur. Devletlerin paralarında da dünya çapında spekülasyonlar oluyor, hisselerde de altın ve dövizlerde de. Battık diye bir şey mümkün değil. Bir kere şunu unutmayalım bitcoin hiç bir şahsa ait değil. Bitcoin sahipleri de onlarca para harcayıp ürettikleri,satın aldıkları değerli şifreleri değersiz hâle getirmeye çalışacak kadar süper zeka olabilirler mi?

Bitcoin, daha farklı ve mentalitesi sağlam bir şekilde inşaa edilseydi çok mantıklı bir sistem haline gelirdi dolara rakip olurdu. Dolara rakip olsaydı Abd yaşatmazdı icat edenleri de p2p ile yayılmaya başlayan dosyalarıda yok ederlerdi. Bitcoin takip edilemez bir sistem değil. Hatta aksine bitcoin şeffaf bir şekilde tüm bitcoin minerlarında verileri bilgileri barındıran bir sistem. Bir kullanıcı bitcoini banka,cüzdan siteleri üzerinden nakite çevirdiği anda devletler kişiyi tespit edebilirler.

Bitcoin bana göre verimsiz bir proje fakat teknolojik olarak ciddi bir gelişme. Bitcoin kimseye ait değil. Hiç kimse bitcoini tek başına yönetebilecek potansiyele sahip değil.

Torrent sistemi benzeri bir mantık ile çalışan bir çeşit şifreli veritabanı sistemi üzerinde çalışıyor bitcoin.

Bitcoinin verimsiz yanı, mining işleminden kaynaklanıyor güçlü donanımlar çok daha efektif bir şekilde kullanılabilirdi. Bitcoin bankaların bir çeşit simülasyonu,pilot uygulaması da olabilir.

Bu arada bitcoin şirkette değil.

Altın şirket mi? Birinin himayesinde mi dünya çapında? Kim nasıl değerini belirliyor ve nasıl elde ediliyor bitcoin ile oldukça ortak noktaları var.