yasina adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaş gerekli açıklamayı yapmış aslında para bu işin başında geliyor elbette. Ama verdiğin örnekler uç noktalar. Markalarına milyonlarca dolar yatırım yapmış markalar. Onlarla sadece seo çalışması ile başa çıkmak yetersiz kalıyor.

Kitap sektöründe çalışırken, en büyük rakip dr.com.tr'yi incelediğimde ne anasayfa ne ürünlerde description bile yazılmamış. Seo umurlarında değil belli ki. Muhtemelen seo uzmanları bile yok. Adwords için sem ile anlaşılmıştı.

Ürün url'sine bakarsak: dr.com.tr/Kitap/Aeden-Bir-Dunya-Hikayesi/Akilah-Azra-Kohen/Edebiyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0000000723700

Domain yaşı, marka değeri, sektörde bilinirliği, ürün çeşitliliği, hizmet( kargo, paket,müşteri hizmetleri vb.) , web site kullanım kolaylığı, kullanıcı odaklı olmak, güven vermek, adwords ve sosyal medyayı çok iyi kullanmak seo çalışması ile birlikte halletmen gereken önemli unsurlar olacaktır.

Şahsi düşüncelerim bunlar.
Buradan çıkarmanız gereken en büyük Seo ipucu marka olmak sanırım. D&R gibi kitap denince akla ilk gelen marka olduktan ve kitap arayanların mutlaka girip baktığı bir site olduktan sonra URL ve desc. ayarları çok iyi olmasa da çok iyi trafiğe sahip olabiliyorsunuz. Ama bu demek değil ki büyük markalar sitelerini bu denli boş kurgulasınlar. Bunu da belirleyen piyasada rekabet ettiğiniz rakiplerdir. Rakipleriniz sizi zorlamadıkça çok bu tip şeyleri düşünmezsiniz. Rakipler d&r'ı zorlamaya başladıklarında onlar da kendilerine çeki düzen vereceklerdir.