Selam arkadaslar, bir sunucum var ve bu sunucuya sanal makine kurdum. Fakat ne yaptiysam internete yeni bir IP adresi ile cikis saglayamadim. VirtualBox'in ag ayarlarinda Nati sectigimde internete baglanabiliyorum ama IP adresi sunucumunkiyle ayni oluyor. Bridge Network'u sectigimde internet gelmiyor. Konuyla ilgili firmaya mail attim ve bana su bilgileri verdiler;
----
Merhaba,
Ipv4 ile internete çıkış için gerekli bilgilerini aşağıdaki şekilde:

IP adresiniz: 138.201.xxxx
Gateway: 138.201.xxxxx
Netmask: 255.255.255.192
Broadcast: 138.201.xxxxx

Yeni ekleyeceğiniz ip adresleri için de bir gateway tanımlamanız gerekiyor. Geçerli bir ip adresi olmadan o ip adresine dışarıdan ulaşamazsınız. Bulunduğunuz sunucu da 3 adet ek IP adresi hakkınız bulunmaktadır.
-----
Sonrasinda bana bu 3 IP Adresini yolladilar.

Ben tahmin ederek bu ayarlari kurdugum sanal sunucudaki ipv4 ayarlarina girdim. Ayarlari su sekilde yaptim.;

Bunlari yapip VirtualBox'in ag ayarlarindan Kopru Baglantisini sectigimde internete baglanamiyorum. Internette arastirdim fakat kimse dogru duzgun nereye ne yazilacagini neyin ne oldugunu anlatmamis. Yabanci kaynaklar daha beter, yok efendim sunu kur bunu yukle. Iyice kafam karisti.

Anladigim kadariyla hem sunucudan, hemde sanal sunucudan ag ayarlarinda oynama yapmam gerekiyor. Bilgili olan birisi bu konuda bana yardimci olursa cok sevinirim.

Eger yardim edecek birini bulamaz veya bu sorunu cozemezsem, ucretli olarak bu makineye bu sunucuyu kurup yeni IP tanimlayana direkt olarak western union veya paypal ile para gonderebilirim.