Sunucuda yada wordpress ve temada herhangi bir sorun yok.Sunucu yanıt süresi 11sn civarında.Bu yanıt süresinin uzamasının sebebide kullandığım veritabanından dolayı.Çok fazla ürün ve varyasyon olduğu için manuel olarak baştan giremiyorum.Aynı sunucuda başka sitemde var onda sorun yok sorun sadece bu sitede.
Yapılacak işlem sunucu yanıt süresinin kısalması için olacak ve bu süreyi uzatanda belirttiğim sitedeki veritabanım. Sunucu optimizasyonu yada cache eklentileri vs istemiyorum bu işlemler zaten yapıldı bu siteye.Çözülemeyen tek şey kullandığım sql dosyasındaki bir sorun.
Web sitelerin ortalama boyutu 2.4MB iken sizin sitenizin index sayfası 16 MB. İstediğiniz gibi db optimizasyonu yaptırın , adam akıllı pagespeed optimizasyonu yaptırmadığınız sürece siteniz hızlı açılmaz. 16MB'lık bir dosya indirtiyorsunuz siteye girene, nasıl hızlı açılmasını bekliyorsunuz ki sitenizin ?