siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben daha açık fikirli 1 tane (yazı ile bir) açık fikirli kemalist görmedim.

Ya Mustafa Kemal i sevmiyorsa adam saymaz karşısındakini(adamlığı Mustafa Kemal e endeksleyip ondan sonra demokrasi özgürlük naraları da atmayı ihmal etmez...

Asılan binlerce gariban dersin, onlar haindi der. peki kanıtın ne dersin ses çıkmaz ya da çok sıkışırsa onları Mustafa Kemal değil, İnönü yaptı deyip ulu şefine kıyar))

neyse, arkadaşımız gitsin kitaplardan öğrensin Mustafa Kemal i buradan ya da facebook dan öğrenirse, Hz. Ömer'in "Adalet Mülkün temelidir" sözünü Mustafa Kemal'in söylediğini, yine kendisinin zamanında milletvekilleri öğretmenlerden 10 kat fazla maaş alıyorken "öğretmen maaşını milletvekili maaşıyla eşitleyin" yalanına inanıyorken, ya da 1932 de kurulan Suudi Arabistan'a 1919 yılında Peygamber Efendimizin kabrine dokunmayın yakarım alayınıza diye mektup yazdı diyerek (hem de latin alfabesiyle))....kendi kendine kahramanlık hayalleri kurarken bulabilirsin....
Şu mesajını okudum da sizli bizli konuştuğum, bir şeyler anlatmaya çalışarak ellerimi yorduğum için kendimden utandım. Yazık sana.

Evet. Adamlık kriterimiz Atatürk'tür. Adam demek, Atam demektir. Doğru. Ama bu benim, onun, bunun ve şunun kişisel düşüncesidir. Kimse adam olmadığı için ölmüyor, sürülmüyor. Alttan alttan diktatör vurgusu yapmaya çalıştığın Atam bile bak ne diyor? "Bir gün sözlerimle bilim çelişirse, siz bilimi seçin". Yani bazı gerçek diktatörler gibi "biz her şeyi iyi biliriz" demiyor.

siirvehikaye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben daha açık fikirli 1 tane (yazı ile bir) açık fikirli kemalist görmedim.
Bu cümle ile ötekileştirmenin, ayrıştırmanın kralını yaptın. Ben de bu zamana kadar yobaz ve Atatürk düşmanı olup adam olabilen 1 (yazıyla bir) kişi görmedim. Aynı zamanda Atatürk'ün kazanımlarını yok etme pahasına dedelerinden kalan mirası hakkıyla yerine getirmek için bu vatanı soyup soğana çevirmek dışında bir icraat yapan bir tek yobaz siyasetçi de görmedim.

Sen Atatürkçülüğe, Atatürk'e saygı duyuyor ama Kemalistlik kavramıyla uğraşıyordun değil mi? Peki bu kendince verdiğin örnekler ne? Yok Ömer'in sözüymüş de Atatürk'ün sözü denilmiş de. Senin Atatürk düşmanı olduğun o kadar belli ki inkar etme bari.

Sizlere rağmen bu ülke hala varlığını koruyorsa, o nedensizce düşman olduğunuz ADAM sayesindedir...