Bu böyle forum sitelerinde olmaz dostum. Açıp tek tek kitap okumalısın. İki yanlı düşünceninde kitaplarını okumalısın. Ama iki tarafta da bilinen sağlam adamların kitaplarını okumalısın. Hastalıklı zihniyet, bol keseden atan bir çok adam var. Kaynakcası sağlam olacak. Ve yanlı olmayacak. Bir gün Yaşar Büyükanıt bize yaptığı konuşmada şöyle bir örnek vermişti. Siz "abdestsiz namaz kılmayınız" dersiniz, medya "abdetsizi" keser ve sizin sadece namaz kılmayınız görüntü ve sesiniz kalır. Taraf olmak böyle bir şeydir.
Kitapları okuduktan sonra Atatürk hakkında kendi düşüncelerini oluşturacaksın. Kimse dört dörtlük değildir. Peygamberler dört dörtlük değildir ki Atatürk olsun. Hatta çoğu dinlerde yaradanların bile kusurlu olduğunu belirtilir.
Yapılan her olayı sebep sonuç ilişkisi içerisinde değerlendirmelisin. Nasıl bazı tarikatlarda yetişenler Atatürk'ü düşman olarak görüyorlarsa bende askeri okullarda eğitim almış biri olarak mükemmel tanıdım onu. Ama her fırsatımda yeri geldi gizli gizli yanlış yaptığı şeyleri de araştırdım. Toplumdan gizlenen yaptığı bir çok hata da var ki bunlar o dönem için hata olarak değerlendirilmeyebilir bile. Ama genel olarak benim için muhteşem bir adam. Adam öyle bir ülke kurmuş ki yıllardır ne hainler gördü, iç ve dış ama gene yıkılmadı bu ülke. Sırf bu yeterlidir.