yavuzselim57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki bu definasyon dediğiniz dönem tam olarak nezaman başlıyor karbonhidrat olarak makarna tarzımı yoksa özel olarak belirttiğeceğiniz ürünler varmıdır. yada sizin kullandığınız
Hocam genelde vücut geliştirenler kışın temiz kilo almaya çalışırlar. Bu döneme bulk denir. Kışın havalar soğuk olduğundan daha az terleriz. Bu nedenle kışın kilo alınır.

Yaza 2-3 ay kala ve yazın havalar sıcak olduğundan definasyon yapılır. (Yağ oranını azaltma)
Çünkü sıcakta terleriz ve terlerken bile vücudumuz azda olsa yağ ve su atar vücuttan.

Şimdi basit karbonhidratlar ve kaliteli karbonhidratlar var.

Basitler; şeker, çikolata, pasta, abur cubur gibi işlenmiş gıdalar. Bu gıdalar kan şekerini anında çıkardığı için vücudumuzda yağ olarak depolanır.

Kaliteliler; pirinç, bulgur, patates, makarna, yulaf ve diğer baklagiller. (Google'da arayarak bulabilirsiniz)

Ancak makarnada çok tüketmenizi önermiyorum. Pirinç, bulgur tüketmeniz daha mantıklı. Makarnanın besin değerleri çok iyi değil.

Şimdi asıl konuya gelelim. Definasyon döneminde karbonhidratı kesin demiyorum. Daha az tüketin. Mesela kışın bir öğünde 200 gram pirinç yiyorsak 100 grama düşürün gibi. Bunun yanında protein alımını arttırın. İmkanınız varsa antrenman öncesi BCAA (aminoasit / supplement) alarak kas yıkılmasını önleyebilirsiniz. Çünkü definasyon döneminde yağ verirken kaslarımız da gidiyor azda olsa. BCAA supplementi tüketerek bunu önleyebiliyoruz biraz.

++ Edit: Eklemeyi unutmuşum. Bulkda cardio(yağ yakıcı) antrenmanları çok yapılmaz (koşma, bisiklet vs.). Definasyonda daha fazla yapılır ki tüm yağları vücuttan atıp saf kas kütlesi görünümünü ortaya çıkarmak için.

Yine definasyon döneminde metabolizmayı hızlandırmalısınız. Yeşil çay, kafein, kahve, acı biber gibi besinler metabolizmayı hızlandırır. Ayrıca öğünleri bölerek yerseniz sindirim sistemimiz hep çalışacağı daha hızlı yağ yakabiliriz. Normalde 3 öğün yiyorsunuz diyelim. Bunu 5-6'ya bölerek tüketirseniz çok yararını görürsünüz.

Bu arada CLA, L-Cartinite supplementleri'de tüketebilirsiniz definasyon zamanında. Bunları araştırsanız yararlarını görürsünüz. Şimdi burada zararlı diyen tipler çıkabilir. Kendiniz araştırın kendiniz karar verin. Bunlar zaten yediğimiz çoğu besinin içinde azar azar var.

Bu anlattıklarımı kaba taslak anlatmaya çalıştım hocam. Yazım yanlışım varsa affola.