aTKn94 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Emek verirsen oluyor kardeşim. aylardır haftada 4 gün fire vermeden gidiyorum yani.
Hocam ben bulk döneminde gainer kullanmıştım. Metabolizmam çok hızlı ne yersem yakıyorum diye gainer kullandım ve yüksek kalorili beslendim etkisi güzel oldu. Şuan 73 civarı kilom.

Temiz kilo almak için kaliteli karbonhidrat tüketmen gerekiyor. İşte siyah pirinç, bulgur, pirinç, haşlama patates, yulaf gibi. Özellikle sabahları yulaf kesinlikle ye. İlk kez yiyorsan tadı tuhaf gelebilir. O yüzden sade değil de üstüne meyve vs. atarak sütle tüketebilirsin.

Ara öğünlerde badem, muz, elma, kayısı, portakal vs. tüketebilirsin.

Ara öğünde saydıklarım (badem dışında) definasyon döneminde tüketmeni önermem. Ayrıca definasyon döneminde karbonhidratı az tüketip protein alımını arttırmalısın.

Definasyon, uzun süren “bulk” yani kas yapma döneminden sonra kişinin oluşan yağlarından kurtulup kaslarını görünür hale getirmesi yani parçalamasıdır. Kas yapım döneminde sporcu yüksek kalorili ve yüksek proteinli beslenmelidir.

Ayrıca büyümek için antrenman sonrası karbonhidrat almaya özen göster kesinlikle.
peki bu definasyon dediğiniz dönem tam olarak nezaman başlıyor karbonhidrat olarak makarna tarzımı yoksa özel olarak belirttiğeceğiniz ürünler varmıdır. yada sizin kullandığınız