Arkadaşlar ben iyi derecede PHP bilgisine sahibim. Aklımda olan büyük boyutlarda data saklamama gerekecek bir proje var. Realtime grafik okuma veri değişimi gibi özelliklere sahip bir web site oluşturmam lazım. Araştırmalarım sonucu Nodejs ve mongodb yi fark ettim. Çok yüksek veriler için bu iki teknolojinin serverı yormadan rahatça kullanılabildiğini öğrendim.
Öncelikle php bilgim iyi olduğundan sitenin çoğu kısmında php ve mysql kullanmak istiyorum. Projemde kullanıcılar, yaptıkları ayarlar vs. gibi az data tutan kısımları mysql ile kaydetmek, ancak kullanıcıların bağlayacağı cihazlar çok yüksek veri tutatacağı için bu kısımda da nodejs ve mongodb kullanmak gibi bir planım var.
Php ve nodejs'in aynı serverda çalışmadığını biliyorum. İki sunucu alıp bu işlemi yapmak istiyorum. PHP'ninde socket özelliğini kullanarak Nodejs ye bağlanıp MongoDB üzerinden verileri çekerek anlık veri okuma ve göstermeyi yapmayı düşünüyorum.
Sizce bu şekil bir düşünce mantıklı mı, önerebileceğiniz başka bir yöntem var mıdır?