eaturk58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlginiz için teşekkür ederim. Aslında önce console dan başladım heycanla sonra iki sayıyı toplama olayına geldim (klavyeden girilen) neyse sonra şu convert olayı geldi karşıma. yapamadım ve kendimi gerizekalı gibi hissttim hevesim kırıldı.

İnt ile 2 adet değişken tanımlıyorum tamam güzel. abici ben bu 2 sayıyı zaten tanımladığım 2 adet int değişkeni için girmiyormuyum ? neden string okuyor ki ? yani bu olayı çözemedim ondan çok fena moralim bozldu bikaç örnek buldum aynısını yazıyorum copy paste falan ama mantığı çözemedim ondan dolayı salak gibi hissediyorum kendimi. Windows form da 2 textbox koy vs toplatmak daha basitti (eskiden yaptığıma göre.)

kilitlendim kaldım.. Yapmayı çok istiyorum fakat yapamıyorum.
eaturk58 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam textbox değil dediğim olay console da oluyor ama form için de geçerli. int a,b;
deyip değişken tanımlaıdm değil mi ? int olarak... Abicim ne diye hala string dönderiliyor ki ? int olarak tanımladım ben. String dönüyorsa string a,b;
a=5;
b=4;

deyip devam etsem sonra dönüştürsem ozaman ? Yani takıldığım şu int diye tanımladığım şey ne diye string olark dönüyor ? int a,b ; dedik eee bu neden string ? neden dönüştürme olayı oluyor tam olarak onu anlamadım

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 09:04:18 -->-> Daha önceki mesaj 09:03:43 --

bakacağım hocam teşekkür edeirm.

Bunun açıklamasını şöyle yapalım.

int a,b; diye iki adet değer tanımladınız.
Kısacası burada sayılarla işlem yapacağım diyorsunuz.

Ancak Visual Studio C# çalışma yapısında girdiğiniz değer string olarak okunur. Okunan değeri int'e çevirmeniz lazım.

Mantıken int tanımlayınca int'e çevirmeye gerek yok dediğiniz doğru. Ancak bu şekilde yapmanız gerekiyor.

int a,b,toplam;

a ve b 2 sayımız. toplam ise a ve b'nin toplamını atayacağımız değişken.

Console.WriteLine("Birinci sayıyı giriniz... ");

sayi1 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

Console.Write("İkinci sayıyı giriniz... ");

sayi2 = Convert.ToInt32(Console.ReadLine());

toplam = sayi1 + sayi2;

Console.WriteLine("Girilen iki sayının toplamı = +", toplam);

Console.ReadKey();