Sigorta ücretini neden adamdan istiyorsunuz onu anlayamadım , aracı sattığınızda zaten sigorta ücretini geri alabiliyorsunuz. Başka bir durum mu var sizin ?
daha önceden araç alış satış yapmadığım için bu konuyu bilmiyordum. Sigorta parasının bir kısmını geri alabiliyormuşuz (vergiler hariç kullandığımızdan haricini) onu da düştüm zaten 1000 lira da benden olsun dedik fakat geri adım atmadı. madem geri adım atmıyorsun ben ne yapayım deyince de nere gidersen git diye atarlandı adam durum bu.
Diğer ücretler konusuna gelince; triger v kayışı radyatör (devirdaym) kısmından su kaçağı vs komple genel bakım, ön disk, turbo, tüm filtreler, 4 mevsim lastik, elektrik aksamının neredeyse yarısı, koltuk kılıfı cam filmi, silecekler vb. masraflarımız var. 1.5 ay bindiğim bir arabanın 6 aylık vergisini de vermeye hiç niyetim yok. E muayene de yeni oldu muayeneye girerken egzoz muayenesinden geçmedi onunla uğraştık.
Yani araç sigorta hariç 35 i buldu. Ben 35 e 85.000 neredeyse sıfır gibi bir arabayı almadık. paramız buna yetti diye 30.300 e anlaştık. yaptığım masraflarla daha iyi bir araba alma şansını kaybettim. Şimdi bu kadar masraf olur eyvallah arabacılık böyle birşey fakat bu yaptığım tüm masraflar arabanın km düşürülmesinden kaynaklanıyorsa benim günahım ne.
Kanun açık ve net nitelikli dola.ndırıcılık diyorsa cezasını çeksin arkadaş.