delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet ilk aşamaya başladık.

Adliyede arabuluculuk hizmeti diye bir sistem var. Ona başvurduk (hem ucuz hem caydırıcı). Adamı aradım eğer olumsuz yanıt verirseniz savcılığa suç duyurusunda bulunacağım ardından asliye hukuk mahkemesine. Adam beni aradı kabahati olmadığını söyledi. Bende tamam dedim anlaşalım o zaman. Ne teklif ediyorsun '1000 lira' yaptığım diğer 5 bin lira ne olacak araba bana 36.200 e mal oldu (sigorta dahil) falan filan derken adamla anlaşamadım.

Sonra tekrar aradım (vicdan işte) Bana 34 verin fakat alım satım ve vergiye karışmam sonuçta 1.5 ay bindiğim arabanın 6 aylık vergisini veremem. Benim de sana bir teklifim var dedi git hangi mahkemeye başvurursan umrumda bile değil iyi atar yaptı ama.

Neyse bugün arabulucu Hanımefendi aradı, karşı tarafı aramış ve uzlaşmak istiyoruz demişler. Tamam madem uzlaşmak istiyorlar geleyim. Yarın saat 12 de masaya oturacağız.

Bu arada arabulucu hizmeti 1 saati 150 + KDV onu da yükleniriz ne yapalım.

Eğer hiç yanaşmazsa aynı gün suç duyurusunda bulunacağım çeksin cezasını.

Hocam aman diyim düşük bir fiyata vermeyin manevi tazminat+içerde kalan nakiti alma şansınız bile var ki bahsettiğinize göre sahibinden ilanında km garantili yazısı varmış..

Benim arkadaşım motor almıştı sonradan öğreniliyor ki hasar kaydı var ama sahibinden ilanında yazmıyor.. Avukata v.s. danıştı (motor 10k tl civarında bu arada) dava açıldı, avukatın demesine göre muhtemelen motor iade edilir manevi tazminat cart curt derken bizim arkadaş 25k tlye yakın alabilirmiş. O yüzden başım ağrımasın diyip düşük fiyata bırakacaksanız da bunları aklınızda bulundurarak zararlı kalkmayın masadan.