KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizin gibi kendine has mücadelesi olan insanları taktir ediyorum.Bazıları gibi izlemek yerine çözüm üretmeye çalışmak bence kahramanlıktır.

Bence bütün kahramanların pelerin giymesine gerek yoktur.Bana göre güçlü olan tarafından sömürülen düzene karşı duran haksızlığa adaletsizlikliğe şiddete dur diyen herkes kahramandır.

Tüketmek yerine üretmeyi ve şikayet etmek yerine çözüm üretmeyi seçen insanları taktir ediyorum.
Rabbim sizi gibi insanların sayısını çoğaltsın inşallah

maalesef izledim.. dün izlediğim haberler komple trafikle alakalıydı..

CouRaege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben 6 yıldır araç kullanıyorum ne kavga ettim ne laf dalaşına girdim sabırlı bir insanım sinirlerim ziplayana kadar bağırmam bile sırf başım belaya girmesin diye kornaya da basmam yol verilmesi gerekiyorsa yol veririm arabasına bişey yukluyordur eş dost bekliyordur sabırla beklerim yeri geliyor bizimde hatamiz beklediğimiz oluyor bu tür olaylar sorun etmeye bile değmez
kendimize gelince beklesene kardeşim, ama başkalarına ne hikmetse tahammül edemiyoruz.. sizin de anlatmaya çalıştığınız gibi, sadece empati kurmak ve arkamız da bırakacaklarımızı düşünmek.

Abdlsmt! adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Genelde trafikte tartışmalar vs. yaşıyorum ama halen içimde ukte kalan bir anımı paylaşayım.

Pendik merkezi bilen vardır, yollar tek şeritli. Hanımla beraber işimiz vardı arabayla gidiyoruz çarşının içinde. Önümde ki açık kasa araba bir anda durdu ve şöfor işaret etti bekleme yapacakmış. Arabadan 3-4 kişi indi malzeme indirmek için tabi bizim arkamız sıra oldu. Tam 5 dakika geçti halen bitmedi malzeme indirmeleri ve tabiri caizse kaplumbağa gibi aceleri yok şekildeydiler. Sadece uyarmak için ufaktan korna çaldım. Aralarından biri geldi üstüme yürüdü ve küfürler etti. Ki görüyor yanımda hanım da var.
Neyse bunlar gittiler akşama kadar ceset gibiydim içim içimi yedi. Hanımda arabadan inmeme müsade etmedi tabi o an.
Akşamına dükkanlarını bulup gittim, müşteri sanıp oda arkamdan geldi. Masanın üstünde ki küllükle biraz ameliyat yapmıştım yüzünde. Arada bir karşılaşıyoruz da gözünü kaçırıyor hemen.
Her ne kadar kavgayı tasdikleme sem de böyleleri hak ediyor..

MSTURAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dün bisikletim ile Üniversiteye ait kampüs içerisinde geziyordum ben yolumda ilerlerken karşı yoldan bir araç da geliyordu herşey gayet normal göbeğe geldim araç düz gidecek diye düşündüm ve araç sola sinyal vermeden direk kırdı tabi bende can havli ile kendimi sağa atıp çimlere düştüm. Yol hakkı benim olduğu halde benim geçmemi beklemeden üstüme kırdı üstelik sinyal vermeden bir bisiklet sürücüsüne bunu yaptı araç sürücüsü.

Medeniyetin olduğu ülkelerde bildiğiniz gibi araç sürücüsünün cıkıp su verip kardeşim görmedim seni kusura bakma birşeyin var mı bisikletinde bir şey var mı ambulansı arayalım mı diye sorması gerekirken arkamı dönüp baktığımda bana küfredişini gördüm

Gidip kendisine beni öldürmek mi istiyorsun diye sorduğumda gözlerini kan bulayıp beni öldürmek istediğini gördüm arabadan inip beni dövmeye çalışacaktı aklı sıra yanın da bi de bu kazmanın sevgilisi vardı ve insanlar olayı ayırmaya çalışırken bıcak çıkartmaya çalıştığını gördüm ve polisi arayacağım dediğimde hemen arabaya binip kaçtı.

Ben polisi tabiki aradım ve üniversitenin güvenliği gelip bana ne dedi biliyormusunuz ? Bu dekanın oglu.. tabi ben şikayetimden vazgeçmedim isterse tayyibin oglu olsun ben canımı cöpte bulmadım şikayetçi olucam diye direttim ve ekip otosu istedim.

Olay babasının benim babamla arkadaş olması nedeni ile şikayetimden babamın isteği doğrultusunda vazgeçtim. Polislerin yanında bile bana diklenmeye çalıştığını gördüm.. Annesinin profesor babasının dekan olmasına güvenerek insanları öldürmeye ant içmiş insanlarla iç içe yaşadığımızı bilmenizi istiyorum.

Annesi gelip bana sen üste cıkmaya çalışıyorsun dediğinde bir profesöre cok güzel bir laf sarf ettim. Koskoca profesör olmuşsunuz ama cocuğunuza eğitim verememişsiniz suç cocugunuzda değil sizde dedim

Eğer bu yazıyı bir yerden görüp o okuyorsan o kişiliksiz mahlukat umarım bir gün piskopatın birine rastlayıp silahını cıkartıp anlından vurmasını diliyorum ve hatırladığım her gün bu şekilde sana beddua ediyorum.

Şikayet etsemde gerçekten birşey olmayacağını biliyordum, ülkemizde hukuğun işlemediği aşikar. Ölsem bile 5 yıl yatıp çıkacak bi adamdan bahsediyoruz ki bu cocuk dekan olmuş profesör olmuş bir aileden geliyor.. Trafikte nice magandalar mevcut okumuş veya okumamış hepsi aramızda hepsi yanımızda..

Bu tarz sorunlar için yapılacak tek cözüm şudur; bu tarz durumlara karışmış insanların ehliyetlerine ömür boyu men, para cezası ve siciline işleyecek kamu cezası alacağı bir hukuk gerekiyor ama bu ülkemizde ölseniz de en fazla 5 yıl yatıyor karşı taraf o yüzden çok şey yapmayın mümkün olduğunda kendi güvenliğinizi sağlayın. Bıcak-silah-sopa ne gerekiyorsa taşımanız gerekiyor DİKKAT EDİN SALDIRMA AMAÇLI DEĞİL, KENDİNİZİ KORUMA AMAÇLI TAŞIYINIZ.

Geçmiş olsun.. koruma amaçlı da olsa, o aletler araç ta bulunun ca ister istemez cesaret bulup da zıplaya biliyor insan..