Öncelikle kendine inanmalısın ve seni motive edecek bir şeyler bulmasın. Kendimden yola çıkacağım.

Meslek lisesi çıkışlıyım, hayatım boyunca matematiğim hep kötü oldu. Lise 3 gidiyordum, denemelerde hep 3 net falan matematik geliyor. Bu arada herkese hukuk istediğimi falan söylüyorum. Sonra kendi kendime bu matematikle olmayacağını, hedefimin sadece havada kalacağımın farkına vardım. Harekete geçmem gerekiyordu.

Ailemin maddi durumu ortaydı. Özel ders istediğimi, çok çalışacağımı belirttim. Özel derse gönderdiler. Ama öyle havadan olsun diye gitmiyorum. Hoca temel kavramları anlatıyorsa ben geliyorum evde tüm soru bankalarında o konuyla ilgili her şeyi çözüyorum. Çözemediklerimi hocaya mutlaka soruyorum. Bu şekilde devam etti. Denemelerde 105 netleri falan buluyordum. ( TM ) YGS'de 65 bine girdim. Bu benim için hayal kırıklığı oldu. Çünkü daha iyi sıralamaları hedefliyordum. Her neyse LYS edebiyata çok odaklanamadığımdan sıralamam 34 binde kaldı. Okulda 5 bin geriye attı 39 bin oldu.

Hukuk kazanamadım. Olsun. Ama kendime güvenim geldi. İstediğimde, inandığımda başarabileceğime inandım. O 3 net yapan Zafer yoktu. Dershanede denemelerde hep derece yapıyordum. Arkadaşlarım matematik sorularını bana sorarlardı.

Tavsiyelerim;

* Kendinin farkındasın bu güzel bir şey.

* Başarabileceğine kesinlikle inanmalısın ve çok çalışmalısın. İT gibi çalışmalısın.

* İmkan varsa özel ders ile disiplinli ilerleyebilirsin. Özel ders alacak imkanın yoksa youtube kanallarını takip ederek bir düzen oluşturabilirsin.

* Çok soru çöz. Çözemediklerini herkese sor. Sakın çekinme, utanma. Bu şekilde soru kalıplarını öğreneceksin.

* Ben hukuk istediğim için kendimi savcı olacağım. Birçok kişi önümde saygı duyacak, ailem gururlanacak, kimse ezemeyecek vs. şeklinde motive ediyordum. Kendini motive edecek şeyler bul.

* Sıkıldığım anda motivasyon videoları, filmleri ile kendimi gaza getiriyordum. Bunlar kısa süreliğine etki eder ama işe yarar.

* Mutlaka senden daha çok ders çalışan, seni ders çalışmaya zorlayacak arkadaşlar bul. Seni sürekli gezmeye çağıran arkadaşlarına HAYIR demeyi öğren. Unutma senin hedefin var.

* Her zaman yüksek üniversiteleri hedefine koy. En yüksek hedefinden düşersen bir altındakine tutunursun. Ama küçük hedefler koyarsan düştüğünde elinde hiçbir şey kalmamış olabilir.

* Ben şuan PDR 3. sınıf öğrencisiyim. Yukarıda bahsettiğim gibi hukuk istiyordum olmadı. Çok pişmanım. Yukarıda yazan arkadaşlar olmuş. Yok işte önü kapalı, sağlık yaz veya başka alanlar yaz. Kesinlikle dinleme dostum. Ne istiyorsan onu seç. Üniversite çok önemli bunu unutma. İyi üniversiteleri tutturmaya çalış.

* Aklıma bunlar geldi. Umarım bir faydası olur. Aklına takılan şeyler olursa sorabilirsin.