yuKKo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilgisayar muhendsileri işsiz nacizane tavsiyem sağlık üzerine bir bölüm oku tıp, sağlık memurlulugu, hemşirelik, yada hukuk bilgisayar muhendisliği işsizlik bakımından ilk sirada odtu,bogaziçi, itü hariç
Hmm ok.

muhammetilbas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar;

Lise son sınıf eşit ağırlık okumaktayım. Ygs-Lys'ye gireceğim Allah'ın izni ile;
Yaklaşık bir 200 günüm kaldı ygs ye. Ve çalışmaya yeni başlıyorum. :/
Bilgisayar mühendisliği istiyorum - güzel bir üniversitede
ama matematiğim çok kötü denilecek kadar berbat. Temelim yok diyorlar ya hah o bile yok.

Forumda mühendis bir çok hocam vardır. Bana bu 200 gün içinde nasıl bir yol izleyeceğimi; matematik konusunda ne gibi bir şeyler önerirsiniz?

Konuyu fazla uzatmayacağım.

Teşekkürler.
Ben lisede dil bölümünde okumuştum. Mat,Fiz vs. hiç bir sayısal ders almadım. Ancak okuduğum lise Mersin'in en iyi liseleri arasındaydı. Lise 1 temelim güzeldi yani anlayacağın. Son sene ne kadar çalıştığın aslında kaderini belirliyor bro. Elbet diploma notunda çok önemli. Benim mezuniyet notum yüksek olduğu için sıralamada çok çok önlere taşıdı. (Ondan dolayı lisedeki yazılılarının yüksek olması önem arz ediyor.) Eğer bilgisayar mühendisliği alanına yönelmek istiyorsan sana önerebileceğim bir kaç üniversite mevcut bunlar başlıca; Sakarya Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi. Alanında yine çok iyi üniversiteler vardır. Yeni üniversiteler arasında da içlerinden sıyrılan vardır. Ancak benim aklımda sıraladığım bunlar. YGS-LYS 'ye gelince oturup çalışacaksın başka yolu yok.