uA_emrezyt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgisayar mühendisleri işsiz denmiş, yer yerde böyle laflar duyuyorum ama durum böyle değil. Hele ki yazılım alanında kendinizi geliştirecekseniz işsiz kalma olasılığınız yok gibi bir şey. Ama dediğim gibi kendinizi geliştirmekten bahsediyorum, 4 sene sadece derslere odaklanıp kendi başınıza projeler yapmazsanız, emek vermezseniz tabii ki işsiz kalırsınız her meslekteki gibi. Artık tıp bile yavaş yavaş yazılıma kayıyor, makineler yapılıyor, hatta hukuk bile bir süre sonra yazılıma kayacak. Teknolojinin olduğu her yerde yazılım vardır, teknoloji de artık 1000 yıl da geçse bitecek gibi görünmüyor. Yani bilgisayar veya yazılım mühendislerinin işsiz kaldığı falan yok, tek sorun senin kendini geliştirmenle alakalı. Kendini geliştiren bir yazılımcının işsiz kaldığı bir dünya yok. Ama kendini geliştiren bir sağlıkçı elbet işsiz kalabilir. Konu sahibinin de konularına baktım, daha 18 yaşında bile değil belki ve 3 senelik üye, açtığı konulara da göz attım kendini geliştirme potansiyeli yüksek bir genç. İyi bir yazılımcı olabilir.

Konuya gelecek olursak, ciddi bir çalışmayla YGS matematiğin temeli 1 ayda halledilebilir, ama sadece temeli oturtursun. Sonraki çalışma düzenine bağlı olarak 2-3 ay biraz kendini sıkarsan matematikte 20-21 net çıkarırsın. Hiç temelim yok dediğin için bu kadar az tuttum netleri. Mühendisliği, hele ki iyi bir üniversitede istiyorsan LYS matematiği de halletmen lazım. Temeli olmayan biri zaten LYS matematiği YGS matematikten daha iyi kavrayabilir. Orada da 50 soruda iyi bir çalışmayla 25-30 net arası yapabilirsin. Tabii ki diğer derslerinin iyi olacağını varsayarsak ortalama bir üniversitedeki mühendisliğe çok rahat yerleşebilirsin.

Temeli oturtma şekli tamamen sana kalmış bir şey, internetten video izleyip temel oturtabilirim diyorsan Şenol Hoca'yı tavsiye ederim, cuk diye de oturur. Fazla ayrıntıya girmeden öğrencilere genel bir anlatım yapıyor. Oradan konuya bakıp, çözümlü test kitaplarından da her konu ardında 200'er soru çözsen bence hem temel oturur, hem iyi bir net çıkarırsın.
Herkese yorumları için çook teşekkür ederim.
Hocam valla motive veren bir yazı oldu tesekkurler.
Dediğiniz şekil matematik e ağırlık vereceğim-veriyorum. Yalnız şöyle bir durum var. Mesela gündüzleri türkçe coğrafya tarih gibi derslere çalışırken. Geceleri matematik biyoloji kimya fizik calisiyorum.

Bence bu taktik iyi değil. Sadece matematik e mi yöneldim diye düşünüyorum.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:18:32 -->-> Daha önceki mesaj 13:17:04 --

Bahsettiklerm ygs