Arkadaşlar merhaba,
Tarih bölümü (İlk hedef Gazi veya ilk 60-70 bindeki üniversiteler)
Okumak akıl işimi yoksa pişmanlık mı? Tarihi seviyorum soru kitap yazmayı,ders anlatmayı sınava hazırlamayı seviyorum devletten ziyade özelden (dershane-kolej vs.) öğretmenlik yapmayı hedefliyorum.Özel sektörde kendini üniversite hayatında, üniversiteye hazırlık alanında iyi yetiştiren isimli/güzel bir üniversiteden mezun olan tarih öğretmeni için iş bulmak zor mu?
Örneğin bizim eski senelerdeki dershanedeki hocamız 4.sınıfta staj için gelmiş, kalmış öğrenciler sevmiş ve kadın gerçekten sağlam tarih hocası muhabbetimiz iyiydi ve sorduğumda 7.300 TL maaş alıyor(Açı dershanesi) ve 4 tanede ayrıca özel öğrencisi varmış tabii en başta o kadar vermemişler ne dersiniz? Türkçe öğretmenliğini kazanamam,coğrafyada tarihten farkı yok tarihi daha çok seviyorum.
Çevresinde veya kendisi tarih okuyan özel sektöre yönelik iş imkanı hakkında bilgi sahibi olan paylaşırsa çok memnun olurum