Kvasir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi yazılımları kullanacaksınız?
Hangi işletim sistemini kullanacaksınız?
Bilgisayardan beklentileriniz nelerdir?
Nelerden tasarruf etmeyi düşünürsünüz?

Bunlardan bağımsız olanları söylüyorum:
- Mat ekranlı bir monitör alacaksınız, ofis ışıkları monitorden yansımamalı.
- Uzun saatler işçi çalıştıracaksanız anti-uv ve anti-glare ekran korumaları alabilirsiniz, CVS (Computer Vision Syndrome) uzun vadede ciddi bir soruna dönüşür.
- Yapılacak olan yazılımlarınız tüketeceği hafıza, işlemci hızı, harddisk yazma&okuma hızı gibi sistem kaynaklarını işletim sisteminiz ve kullanacağınız yazılımlar, kullanma alışkanlıklarınız (Aynı anda birden fazla yazılım, tarayıcı sekmesi açmak gibi) nezdinde planlamaktır.
- Cevaplayacağınız sorular üzerine çok daha kesin cevap ben ve değerli forum üyelerimiz tarafından rahatlıkla cevaplanacaktır.
Cevabınız için teşekkürler. Bilgisayarı mali müşavir arkadaşım kullanacak. Hem veri girişi için hem de yedek alma işlemleri için kullanacak. Çok emek harcayıp ayrıntıya girmişsiniz, ben o kadar ayrıntılı düşünemedim. Standart orta seviye bir bilgisayar önerirseniz çok iyi olur. Muhasebe programı nedeniyle Windows kurucam, freedos olursa sıkıntı olmaz. Kasa ve diğer donanımlar ayrı olucak şekilde de alabilirim. Mediamarkt ve Vatanbilgisayar'a baktık bugun, çeşit sayısı az ve fiyatlar yüksekti. İnternet üzerinden almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.