Eğer bir firmaya (evet tek firma yetiyor) telefonumu 3.kişilerle paylaşabilirsiniz demiş ve bunu elektronik yada fiziksel evrakta imzalamışsanız onu delil göstererek yırtıyorlar işin içinden.

Yasal takip başlatmadan yapmanız gerekenleri söylüyorum;
- x firma aradı ve size alel acele adınızı ve soyadınızı söyleyip kampanyayı anlatmaya başlayacak. Hemen sözünü kesin. 'Hanfendi/beyfendi telefonumun kayıt özelliği var ve konuşmalarımızı kayıt ediyorum. Şimdi sizi dinliyorum' eğer kampanyaya devam etmeye başlarsa tekrar sözünü kesin 'Ben size numaramı isteyerek vermedim, kanunlara göre izinsiz reklam yapmanız yasak. Ben size dava açma hakkım var. Bunu bilerek konuşmaya devam edin' Kesinlikle devam edemez. Bu yazdığım kısmı dikkate alın telefonun kaydını gerçekten açın. Eğer konunun başında görüşmelerimiz kaydediliyor uyarısı yaparsanız mahkemede aslanlar gibi deliliniz olacak.

- x firması y firması farketmez bir sizi sıkan birkaç firmanın kaydını aldınız ve Gümrük Ticaret bakanlığının portalından (yukarda link vermiş arkadaş) şikayet ediyorsunuz. Konuşma kaydınıda online ses kaydeden bir siteye upload edip linkini mesajda paylaşın. Mesaj çıkmıyorsa Bakanlığa ayrıca mail gönderin.

- sonra x firmayı bu kez siz arayın (genel müdürlüğü tercih edin) yetkili biriyle konuşup konuyu anlatın şikayet ettiğinizi devam etmesi durumunda suç duyurusunda bulunacağınızı ve manevi tazminat davası açacağınızı bu konuşmanın da kaydı tutuluyor diyerek görüşmeyi sonlandırın.

- x firması da telefonu aldığı yeri hemen arayarak uyarıyor ve telefonunuz artık listeden çıkmış oluyor.

Uzun bir işlem fakat her kapıyı kapatmadan yargıya gitmek sizin zararınıza olur.

Ben biraz farklı işlem yapmıştım digiturk arıyordu. Televizyonum yok dedim, 'Televizyon satalım' çanak antenim yok 'onu da ücretsiz veriyoruz' benim gözlerim bozuk kardeş tv izleyemiyorum 'Digiturk kampanyası için bir akrabanızın telefonunu verir misiniz' Ablacım kaşınıyormusun sen kapat telefonu ağzımı bozdurma.... O gün bugün ses yok

Ekleme: Size şöyle bir öneri sunacaklar şu numaraya şöyle mesaj atın çıkartılacaksınız. Sakın yapmayın. sözlü çıkartıyorsanız çıkartın mesaj atmak zorunda değilim. Diyerek kesinlikle ısrar edin. Mesajın gideceği yerin neresi olduğunu bile bilmiyorsunuz. İstediğiniz dışında bir ekleme istediğinizin dışında çıkartılmak zorunda.