Bende yeni araba aldım. Hgs ogs senin borcun olmaz rahat ol. Vergi ve diğer borçları varsa noter satışı yapmıyor. Devlet kısmında başınıza bir sıkıntı gelmesi zor. FAKAT;
Aracın tramer kaydına baktır. Hasarlarını serviste yaptırdıklarını söylerlerse mümkünse faturalarını mümkün değilse ne olduklarını gidip servise sorun (özel servis değil aracın kendi servisine)
Tramere baktık plaka da değişmediğini öğrendik Adamla yapılacak ilk pazarlık şu 'servis ve ekspere sokacağız söylediklerinden başka birşey yoksa işçilik benden olacak yok senin söylediğinden başka çıkarsa paraya karışmam arabayı da almam' bunu kabul eden adamdan araba alınır arkadaş.
Şimdi benim başıma da şu geldi (konusu var) km sıkıntısı. Kanunen cezası var. Eğer km serviste düşürüldüyse (serviste yazılım hatası da oluyormuş fakat servis rapor düzenliyor bu konuda km yükseltimi yapmıyor) sorun yok. Fakat yazılımla km ile oynandıysa cezası büyük fakat hiçbir servis bunu göremiyor. İstisna olarak şöyle bir durum var mesela aracın tüm bakımları serviste yapıldı ve aradaki bir servis işlemi yada km düşürülmesi başka bir yerde yapıldı o zaman anlaşılıyor. Yoksa en kral usta anlayamaz.
Son olarak ikinci el araç sürpriz yumurta gibi kavun değil ki dibini koklayasın yapacak birşey yok. Ama kanunlar artık aracı alandan yana. 200 lira ekspere vermeyeyim diye düşünmeyin baştan pazarlığınızı yapın sonrasında içinize sinmediyse gene almayın giden 200 lira olur ama başınız rahat olur.
Bilmem anlatabildim mi.