Jax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bakış açısı.

2 üniversite bitirmiş ama şu an 3. üniversiteye girmek isteyen kişi, ortalama 300k sıralamaya sahip.
Ben de şu an bir üniversitede matematik alanında eğitim alıyorum, iyi bir üniversite. Ama sıralamam çok kötü, arkadaştan biraz iyi.

Burada ki yanlış şu: Ben veya konuyu açan arkadaş gibileri, üniversite kapısından sokmamaları lazım.

300k'ya giren adamın üniversite okuma hakkı yoktur, okumamalı.
Lisans mezunu olmanın bu kadar basitliğiyle artık herkes üniversite mezun, herkes lisans, yüksek lisans mezunu oluyor. Burada önemli olan lisans aldığınız alanda ne kadar bilgi beceriniz var, ne kadar tecrübelisiniz, öğrencilik hayatınızdan ne kadar fedakarlık yapıp bir şeyler öğrenmek, tecrübe etmek adına bir eğilimde bulundunuz gibi parametreler...

Not: Konuyu açan arkadaşım, seninle aynı kaderi paylaşacağımı biliyorum, belki yarın bir gün bende böyle bir konu açacağım, bilemeyeceğim. Fakat durumun ne kadar vahim olduğunun farkında olmak gerekir.
Her köşe başına üniversite açılırsa olacağı bu tabi.360 puanla girdiğim bölüm şimdi 280-290 puanda geziniyor.Fizik kimya biyoloji su ürünleri maden mühendisliği bölümleri kapanıyor birçok üniversitede.Eskiden üniversitenin adı vardı şimdi maalesef yok.Ama yanıldığınız nokta 300k ile giren adamın okumaya hakkı olmaması gibi bir cümle kullanmanız.O adam kendini geliştirerek birçok kişinin önüne geçebilir.Ya hiç okumadan iyi bir meslek sahibi olanlara ne demeli..Aöf bitirip idari yargı hakimi,vergi denetmeni olanlara ne demeli.Demek ki sadece sıralamaya bakmamalı.