öyle meslekler varki,mesela kalıpçılık teknolojileri adı altında bir bölüm vardı yıllar önce 2 yıllık,şu an varmı bilmiyorum,bu meslekte ülkemizde büyük şehirlerde istanbul ankara izmir bursa bu şehirlerde iyi kalıpçıların önü açık,20k+ ücret alabileceğini çoğu insan bilmez,2 yıllık eğitimle kalıpçı da olunmaz zaten,çekirdekten gelip,teknik eleman olmak için birde bu bölüm okunduğunda kariyerin kalıpçılık ise,harika bir meslek oluyor mesela ve 2 yıllık.
buna benzer bır kac meslek daha var biliyorum..bunlar muhteşem ama bilinmeyen meslekler..ama gençlik ısrarla işletme iktisat muhasebe turizm vsvsvs cart curt mesleklere girmeye çalışıyorlar,bu mesleklerde yapısı aktif olan insanlar evet belki biryerlere gelebilirler nadirende olsa veya kaliteli üniv.mezunu iseler bıryerlere gelebılırler ama ben okudugun bölümün endüstri üretime dayalı olması gerektiğini düşünüyorum(para kazanmak için okunacaksa eğer)
şu da çok önemli misal adam çorum veya yozgatta ikamet ediyor ve mühendislik bitirip yine bu şehirde yaşamaya devam ediyor ve mühendis oldum ama işsizim diyor,ama şunu düşünemiyor;hayatımı büyük şehirlerde bu meslek dallarına ihtiyaç duyulan şehirlerde devam ettirsem amacıma ulaşırım demiyorda çorumda uçak mühendisiyim ama işsizim demek gayet doğal gibi geliyor bana