KOBRA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sabah sabah bu konuya nereden denk geldim demoralize oldum.Gerçekten bu ülkenin en büyük sorununu pırıl pırıl eğitimli gençlerin işsiz kalması ve daha sonra beyin göçü yaşanmasıdır.Oysa ki bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şey eğitimli kültürlü insanlardır.

Her zaman her yerde dile getiriyorum eğitimsiz kültürsüz toplumlar iç dış savaşlar darbeler terör eylemleri şiddet olayları ve kaoslar ile yok olmaya mahkûmdur.

Şu olaya bak ya 2 üniversite bitirmiş bir birey 3. üniversiteyi bitireyim de belki iş bulurum diye umut ediyor.
Jax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış bakış açısı.

2 üniversite bitirmiş ama şu an 3. üniversiteye girmek isteyen kişi, ortalama 300k sıralamaya sahip.
Ben de şu an bir üniversitede matematik alanında eğitim alıyorum, iyi bir üniversite. Ama sıralamam çok kötü, arkadaştan biraz iyi.

Burada ki yanlış şu: Ben veya konuyu açan arkadaş gibileri, üniversite kapısından sokmamaları lazım.

300k'ya giren adamın üniversite okuma hakkı yoktur, okumamalı.
Lisans mezunu olmanın bu kadar basitliğiyle artık herkes üniversite mezun, herkes lisans, yüksek lisans mezunu oluyor. Burada önemli olan lisans aldığınız alanda ne kadar bilgi beceriniz var, ne kadar tecrübelisiniz, öğrencilik hayatınızdan ne kadar fedakarlık yapıp bir şeyler öğrenmek, tecrübe etmek adına bir eğilimde bulundunuz gibi parametreler...

Not: Konuyu açan arkadaşım, seninle aynı kaderi paylaşacağımı biliyorum, belki yarın bir gün bende böyle bir konu açacağım, bilemeyeceğim. Fakat durumun ne kadar vahim olduğunun farkında olmak gerekir.
Lise'den sonra okumasaydım muhtemelen epey zamandır bi işin sahibiydim. 7 yıldır devlette çalışmak istemenin ceremesini çekiyorum. Anadolu aklı diyelim. Okumak eğitim görmek cahilliğimizi alıyor, iş vermiyor ülkemizde.

Yani okuyunca eğitimli kültürlü oluyoruz, okumayınca iş sahibi oluyoruz (özel sektör, ticaret veya kendi işimiz). Okumak işin eğitimli işli kısmına dayanıyor zannımca O da zormuş demek ki 3. üniversiteyi düşündürüyor bize...