üniversitede iş öğrenmen çok çok zor eğer mesleki bir bölüm değilse , ben dil öğretmenliği mezunuyum ama öğretmenlik en son yapacağım meslek, şu an dünyanın sanırım en büyük teknoloji şirketlerinden birinde çalışıyorum. Bir alanda iyi isen ne okuduğunun pek bir önemi yok, bilgisayarın c sürücünde ne var d sürücüsünde ne var bilmeyen bilgisayar mühendisleri gördük, neden, çünkü bu arkadaşımız sırf puanı yettiği için o bölüme gitti, ki tanıdığım en uzman yazılımcılar lise ya da myo mezunu. Eğer ilgin varsa oku tabi, ben de ybs'yi yüksek lisans olarak düşünüyorum ilgimden ötürü fakat henüz fırsatım olmadı. 7-8 sene önce mezun olmuş biri olarak sırf puanın tuttuğu için bir bölüme gitmemeni öneririm, sonra 6-7 yılda bitirirsin benim gibi
Çok haklısınız. Benim işim yazılım hayatım da yazılım. Çok seviyorum bu işi. Sayısaldan dolayı gidemedim yazılım bölümüne. Dil bölümündeyim şu an, Almanca hazırlık okudum devam etmek istemiyorum. Sizin durumnunuzdayım yani. En iyisi yine yazılımdan gelişip dışarıdan da web tasarım ve kodlama okumak belki sonra dgs ile bir şeyler yaparım.
Hocam ne bölüm seçeceğiniz size kalmış fakat YBS okuyacak arkadaşların öncelikle İngilizce bilmesi ve tabiki Sayısal da bilmesi gerekiyor. İlk 2 sene Mat1-Mat2 sonra İstatistik1-2 ve daha başka sayısal dersler görüyorsunuz sonuçta İktisat ve Bilişim birlikte işleniyor ve Algoritma vb dersler de olduğu için sayısal konusunda az da olsa bilginiz olması lazım ki derslerde sıkıntı yaşamayasınız.
İngilizce konusuna gelirsek her dönem ingilizce var meslek ingilizcesi var ve kolay değil ki en yüksek kredili dersler de bunlar ingilizce bilmeyen arkadaşlar bu bölüme hiç yönelmesin bile.
Yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle biraz geç oldu ama yazabiliyorum. İngilizcem çok iyi dil bölümünden mezunum zaten o konuda sorun yok fakat sayısalım hiç yok ve sevmem de. Bu sayısal konusunda ciddisiniz sanırım.