CeRo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelişmeleri yazayım;

Cumhuriyet Başsavcısı kuzenim var (babamın kuzeni) ona durumu izah ettim kira bitene kadar ödemen lazım yani gün gelene kadar süren var, günü bitmeden kimse bu konuyla ilgili dava açamaz yani şöyle düşünün 1 aylık senet yapıyorsunuz 17. gün paramı alamadım diye dava açamaz. Gün bittikten sonra da dava açsa bile dava 1 yıl sürer ve bu 1 yıl içinde ücret talep edemez eşyalarına dokunamaz gaspa girer dedi. Ödemeyi de 1 yıl sonra taksit taksit dilersem aylık 50 TL bile ödeyebilirsin dedi. Kabul etmeseler bile sen itraaz edersin ben ödeme yapacağım kabul etmiyorlar diye o zaman dava düşer dedi.

Neyse avukat aradı sulh yoluna gitmek istedi. Bende sulhtan kaçmadığımı anlaşmaya razı olduğumu sıkıntı çıkarmadığımı söyledim. Yanına çağırdı gittim. Bana denilenin hepsini söyledim avukat ağzını açamadı.

Daha sonra adamda geldi ona aynen şu cümleyi kurdum, ben sana 1500 TL versem de arkaya yatak atarım dinlenme tesisi derim, kredi kartına taksit yaparım dükkanın adı çıkar daha da kimse tutmaz dedim.

Daha sonra adam düşüneyim akşam konuşuruz dedi, akşam aradı dediği tek şey; ben vazgeçiyorum eşyalarını topla elektirik, su borcu yoktur kağıdı anahtarı getir helalleşelim, ben bu kadar sıcağın altında uğraştırdın helal etmiyorum sende etme istersen dedim telefonu kapattım.

Şuan işyerini taşımaya gidiyorum.
Tekrar geçmiş olsun. Başta efelenip haklıyken haksız yere düşmek böyle birşey. İnsan gibi gelseydi en başta anlaşma yoluna gitseydi anladığım kadarıyla şu anda cebinde ekstra 1500 lira olacaktı.

Eski çalıştığım yerde güvenlik görevlisini yönetim kurulu başkanı küfür ederek kovdu adam teklif edilen 4 bin liralık tazminatı 6 bin lira olarak almak istedi olay bu. Sonra gitti dava açtı zamanında da gayri resmi maaş evrakı almış onunla birlikte 60 bin lira tazminat kazandı (bizim avukatın işgüzarlığı diyelim) - rakamı abartmadım -

yani demem o ki haklı olan her türlü kazanıyor. kimse bilmezse Allah biliyor. sen haksız yere 100 binlira da koysan cebine öyle bir çıkıyor ki yeri geliyor bir milyon param olmasa da şu sıkıntıyı çekmesem diyorsun.