Bu duruma çok üzülüyorum ama kesinlikle çözüm kişisel silahlanma ve kin değil. Bu gün ceza evlerinde yatan hiç bir mahkum haksız değil hangisine sorarsanız sorun kendince haklı bir gerekçesi var.
Türkiyede insanların mal ve can güvenliği çok eski değil 90lı yıllarda vardı. Çocukların sokakta rahatça oynadığı , komşularına kokmuştur diyerek yemek göndermeyi düşünecek kadar naif insanlar vardı bu insanlar hala var , bu insanların yetiştirdiği insanlar hala var ama toplum olarak kutuplaşmaya o kadar meraklıyız ki sonucu araçta kılıç taşımaya , sopa odun taşmaya kadar gidebiliyoruz. Sorumsuz bir toplum empati yeteneğini kaybetmiş düşünmeyen bir toplumun sonu sadece kaos olacak ve ben şu an şanslı günlerimiz olduğunu düşünüyorum. Hiç olmadığı kadar düşmanız birbirimize bunun sonucunda da bu günlerimizi mumla arayacağız. inşAllah ben yanılırım...
Seviyeli nitelikli tartışma yapabilen bir üye olduğunuz için cevab verme gereği duyuyorum.
Bakınız cezaevi ve site örneği verdim.Açalım biraz bu iki örneği.
Ceza evleri metropoller hariç genel de şehir dışındadır.
Siteler genelde şehir dışındadır.
Ceza evleri askerler tarfından korunur.
Siteler özel güvenlikler tarafından korunur.
Ceza evlerinde iç dış kamera ve alarm sistemi vardır.
Sitelerde iç dış kamera ve alarm sistemi vardır.
Ceza evine giriş yapan ziyaretçiler araçlar kayıt edilir ve aranır.
Sitelere giriş yapan ziyaretçiler araçlar kayıt edilir ve aranır.
Bugün bir partinin gençlerine hitaben yaptığım konuşmada sorduğum soruyu size de sorayım.Mahkum olan kim suçlular mı biz mi ?
Seviyeli tartışma uslubunuzdan dolayı kutlarım.
İyi akşamlar iyi forumlar.