wp utf-7 hack - destek talebi
Merhaba r10 kullancıları,
Bir sunucudaki wordpress sitelerimizin hepsinde wp-admin sayfasının charseti utf-7 olarak değişmiş durumda, giriş yapamıyoruz. Ayrıca tüm kullanıcı bilgileride değiştirilmiş duruma. Bu tarz bir saldırıya karşında neler yapabiliriz. Nasıl sunucu güvenliğini koruyabiliriz. WP kullanıcılarının güvenliğine destek vermek açısından, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, faydalı olacağına inanıyorum.

/// PROBLEM ÇÖZÜLMÜŞTÜR
evet arkadaşlar, bu dil sorunu düzelmek için bir çok yöntem denedim aşağıda geçici yöntemleri paylaştım. Ama kalıcısını şimdi farkediyorum.
Bu sorunu çözmek için Wordpresin Ayarlar okuma /yazma kısmı ikisinden biri bu bölümde wordpres dilini UTF-7 den UTF-8 olarak değiştirip kaydettiğinizde düzeliyor.
Durum dururken bu değişimin nasıl olduğuna gelince, sanırım bir saldırı ama benim tahmin bir cpanel güvenlik bileşeninden yana. whm de kullandığım Confserver Security and Scanner bileşeni sanırım, servera bir saldırı alğıladığında tüm kullanıcıların bilgilerini değiştirmiş, ben öyle tahmin ediyorum. Genede bir saldırı yediğim belli. Zaten bir üst başlıktada aynı sorundan şikayet edilmiş .. İlginize teşekkürler iyi günler