ErGk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Merhaba,

Yaz Aylarında 50 000 kış aylarında ise 150 000 aylık ziyaretçiye ulaşan kombi hakkında teknik bilgiler ve servis hizmeti sunan web sitemiz 14.07.2017 tarihinde "Manuel Spam" işlemi görmüştür.

Spama girmeden önce yapmış olduğumuz işlemler;

• Tüm özgün içerikler küt bir görünüme sahipti (Giriş gelişme sonuç 3 paragraf), biz bu içerikleri kullanıcının daha iyi okuyabilmesi adına tümünü spamdan önce değiştirdik. Asıl sorunun neyden olabileceğini özellikle css yardımı ile vurguladık ve maddeler halinde bu sorunun nasıl düzeltilebileceğini ziyaretçilere açıkladık.

• Tüm içerikleri kategoriler altında toplayarak bir düzene soktuk.

• Sitede bulunan tüm linkleri düzenledik, kategorilere göre yaptık ÖRN: Eski: /vaillant-f28-arizasi | Yeni: /vaillant/f28 daha sonra bu linklere 301 yönlendirmesi yaptık.

• Mobilde AMP sürüme geçildi daha sonra kaldırıldı,

• Bu esnada tanıtım yazıları yayınlandı.

Spamdan sonra Consol'da bulunan 404 hatası veren sayfaları ilgili sayfalara yönlendirdim.

Şimdi Site spamda ve şu işlemleri yapacağım;

• Ahrefs üzerinden kontrol sağlayarak düşük ziyaretçi alan sayfaların tamamını kaldıracağım.

• Siteye gelen bağlantıları kontrol edip doğal olmayan ve zarar teşkil eden bağlantıları reddedeceğim.

• Tamamı kullanıcı odaklı olarak 10 adet yeni makale ekleyeceğim.

Tema özgün bir tema sağdan soldan alınmadı tarafımızca kodlandı. Tema değiştirmeye gerek var mı?

Yapacağımız işlemler doğru mu? Yapmamız gereken başka işlem var mıdır, varsa bilgilendirir misiniz?

Consolda ki mesaj:

Katma değeri düşük olan veya hiç değer katmayan düşük etkili içerik
Bu sitenin büyük bölümünün, kullanıcılara pek değer katmayan (düşük etkili iştirak sayfaları, çerez kesici siteler, köprü sayfalar, otomatik olarak oluşturulan içerik veya kopyalanmış içerik gibi) düşük kalitede veya yüzeysel sayfalardan oluştuğu belirlendi. Daha fazla bilgi.

Site Adresi: https://goo.gl/z9ACff
Hocam aynı durum şu anda benim de başımda. 4 temmuzda cezaya girdi sitem. Demek ki site içerikleri ile fazla fazla oynayınca Google bunu sanki art niyetli olarak spam yaptığımız şeklinde algılıyor. Aşağı yukarı sizin ile aynı işlemleri yaptım ama toplu link değişimleri olduğu için googlenin dikkatini olumsuz yönde çekti ve ceza yedik. Bundan sonraki süreçte sırası ile domainin iletişim bilgilerini değiştirmek, tema değiştirmek, bağlantı reddetmek, gerekirse domaini yeni bir hosta yönlendirip sıfırdan siteyi kurarak cezadan kurtulunca eski içerikleri zamana yayıp tekrardan siteye eklemek gibi işlemler yapılabilir. Bir sitemi bu şekilde 2 ayda cezadan kurtarmıştım.