Geçen araç arıyordum yazmıştım kangoo multix 2011 aldık araçtan memnunum sorun yok 6 ileri harika bir his zaten. neyse konuya geleyim.
Muayenede aracın km'si önceki muayenesine nazaran düşürüldüğü yazılmış (hafif kusur) Motor seri numarası da bulunamadı (hafif kusur) eski km'yi normalde vermeleri yasak fakat orada muayene edenden rica ettim sağolsun söyledi yaklaşık 20000 fark var
2015 muayene 150 bin km (muayene evrağı var)
2016 muayene 175 bin km (muayene evrağı yok)
2017 muayene 166 bin km (benim yaptırdığım mueyen)
Biz aracı alırken 162 binde anlaştık.
Şimdi galeriyi aradık adam diyor ki tamam araba benim. Eee benim yaptığım masraflar ne olacak ona karışamam diyor. İnternette araştırma yaptım birçok mahkeme kararı var ve km düşürme dolandırıcılığa girdiği için hapis cezası da var.
Biz arabayı 30 bin küsüre aldık ortalama (sigorta vs dahil) 7 bin lira masraf yaptık.
Niye o kadar masraf oldu diyecek olursanız araba turbo patlattı tamam benim masrafım fakat bunun km yada motorla alakalı olup olmadığını bilemeyiz değil mi.
Yarın verdiğimiz günün sonu nasıl bir yol izleyeyim sizce.
SONUÇLANMA VE KONU DÜZELTME:
Alıntı
Arkadaşlar son olarak mesaj yazıyorum konuya bugün arabayı iade ettik.
Yaptıklarımızı sıralayıp ilk mesaja aktaracağım.
- Aracın sahibinden.com görüntülerini (alışkanlık diyelim) aldım ve bilgisayarda kaydettim.
- Yaptığım tüm masrafları (yakıt dahil) bir yere not edip resmi/gayriresmi olarak ayıkladım
- Aracın arıza verdiği tüm aksamları ya arıza verdikten sonra yada öncesinde değiştirdim/tamir ettirdim
- Muayene için gerekli kontrolleri yaptım ve muayene günü orada bulundum
BURAYA KADAR HEPİMİZİN YAPTIĞI ŞEYLER
- Muayeneden hafif kusurlarla geçti. Fakat kusurlar arasında 'Hafif Kusur: Bir önceki muayeneye göre km düşük'
- Muayene istasyonundan bilgi verilmiyor, ulaştırma bakanlığından bilgi verilmiyor, karayolları bakanlığından bilgi verilmiyor (posta yoluyla dilekçe göndermek gerekiyormuş) oradaki muayene yapan arkadaştan rica ettim şifayen söyledi ve hemen satın aldığım adamı aradım
- Adam bana kendisinin bir suçu olmadığını böyle binersem sorun olmayacağını falan filan anlattı bende ne olduğunu anlayana kadar tekrar görüşürüz diyerek araştırmaya başladım
- Konunun özetini zaten anlatmıştım.
Buradan sonraki süreci de konu içerisinde mesajlarla dile getirmeye çalıştım. Burada anlatmaya çalıştığım olay şu. Geri adım atmayın, yaptığınız tüm masrafların faturalarını bulundurun. Faturayı bulundurmak yarın aynı arızayı verirse ustaya karşı da elinizi güçlendirecektir.
Mahkeme sürecinden ve adliye koşuşturmasından korkmayın. Arabuluculuk hizmeti güzel bir hizmet gidin durumu anlatın para istemiyorlar sorunu çözerlerse danışmanlık ücreti alıyorlar. Olaki mahkemeye başvurmak zorunluluğunuz oldu, ilk dilekçeyi internetten araştırıp açın (paranız yoksa, avukatla yol almak hem onların işine saygı duyulması hemde bilmediğiniz bir noktayı daha iyi görmeleri açısından çok önemli). Dava ortasında da avukat dahil edebileceğinizi unutmayın.
SONUÇ: Arabanın arkasında (bagaj kapağında) hafif bir göçük konusunu 300 liraya helalleştik ve 33.700 lirayı alarak noterden satışı verdik. Kin güderek değil sulh ile bir davayı kazanmak kadar keyifli birşey yokmuş. Heyecana kapılarak başka yollara başvursaydım inanın çok pişman olacaktım.
Konuya destek veren/vermeyen herkese çok teşekkür ederim.