Hack ile ilgilenmeniz ilgimi çekti açıkçası. CW'deki nickiniz neydi acaba? Hack ülkemizde zaman kaybıdır. Maalesef devlet yeterli desteği sunmuyor. Yaptıkları yarışmayı bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Torpille arkadaşlarını falan soktular. Ülkemizde bu alanda bir yerlere gelemezsin çok zor bir ihtimal bu. Hobi olarak ilgilen ama ilerisini düşünme bence. Vaktin bol ise kendini başka alanlarda geliştir.
Bende yıllar önce bu piyasadaydım. CW'de ciddi görevlerde aktif rol oynadım ama geriye dönüp baktığımda işi görülen CW ve yönetimi oldu. Birkaç yalaka devlete kapak attı diğerlerimiz avucunu yaladığı ile kaldı. Yeri geldi eğlencesine sağlam yerlere bastık geçtik. Ama hep kaybetmişiz. O zaman harcadığımız emeği SEO yada başka bir alana harcasaymışız köşe olurmuşuz. Geçte olsa kafa dank edip iyi ki grafiğe merak salmışım diyorum. Velhasıl kelam bu işlere sarmaya gerek yok bence.
Bu konuyu neden açtınız doğrusu anlamadım. Bu forumun da uzun yıllardır takipçisiyim. Her ne kadar işlerimin yoğunluğu, özel hayatım vs. nedenlerle pek fazla takılamasam da yine takip ediyorum. Hacking olayından bahsetmişsiniz madem bir kaç şey karalayayım.
Bizim ülkemizde ne yazık ki bu iş çocukların elinde, pervasızca kullanılan bir şey olmuş durumda.
Yıllarca şuan Türkiye'de bilinen, adı sıkça duyulan bir kaç tim demek istemiyorum, çocukça geliyor ama adları öyle geçiyor hacking timlerinde üst düzey yönetici pozisyonunda görev yaptım, eğitimler verdim. Amacım sadece insanların bilinçlenmesiydi. O yıllarda kullandığım Nicki söylesem eminim bir çok kişi zaten duymuştur. Ama o defterleri kapattım, gereği yok, konu da ben değilim zaten.
Ama insanlarda şunu gördüm ki, insanlar fayda amaçlı değil, çıkar amaçlı bu işleri öğrenmek, araştırmak istiyor. Bunu gördüğüm gün bu saçma şeyleri bıraktım.
Yineliyorum, Türkiye'de bu işler şuan tamamen çocukların eline kalmış ve ne yazık ki sadece isim yapmak, reklam yapmak ve menfaat amacıyla kullanılan bir araç olmuştur.
Şükür ki yıllarca üzerine basarak söylediğimiz, savunduğumuz Siber Güvenlik birimi yanlış hatırlamıyorsam devletimiz tarafından kuruldu. İnşallah artık bundan sonra devletimiz Siber Güvenlik alanında fazlasıyla yatırım yapar.
Benim o bahsettiğim süreçte bir tezim vardı. Benim hiçbir web sitem yada herhangi bir hesabım hacklenemez. Hacklenirse dileyene dilediğini veririm. Yıllarca hiçbir hesabım yada web sitem hacklenemedi, hala da bu tezim geçerlidir.
Çok mu bilgiliyim, o yüzden mi böyle söylüyorum? Kesinlikle hayır. Sadece yaptığım işi biliyorum.
Diyeceğim son olarak şudur ki;
Gençler, bu işlere hevesli kişiler, gitsinler yazılım öğrensinler, bozmak yerine yapmayı öğrensinler. Çünkü ülke olarak bunlara ihtiyacımız daha fazla.
İyi çalışmalar.
Fazla iddialı konuşmuşsun hocam nedense

Nickini merak ettim özel mesaj atar mısın?