@HOPE Arkadaşım ben evim de 2 hattı birleştirerek kullanıyorum. 16 mbit + 16 mbit = 32 mbit olarak hız alıyorum.
Bu hızı masaüstünde mi kullanmak istiyorsunuz laptop da mı?
Ben mesela bu hızı sadece kendi evimdeki masaüstünde kullanıyorum hiç bir cihaza gerek duymadan.
Masaüstü haricinde evdekiler ise tek bir modem wifiyi kullanıyor onların işi yok zaten hızla.
Eğer dediğim gibiyse size ona göre yapmanız gerekenleri söyleyeceğim de
He dersen ki kesinlikle herkes bu hıza erişmeli ve masaüstü kullanmıyoruz o zaman yapmanız gereken tek şey load balance modem almak.
TP-LINK TL-R470T ve TP-LINK TL-R480T modellerinden birini seçerek hatları birleştirip tek çıkış olarak kullanabilirsiniz.
Bunlar da wifi yoktur, wifi adaptör yada AP alarak wifi görevi yapmanız gerekecek.
Evimde aktif olarak kullanmakta olduğum
1. Masaüstü Bilgisayar
2. Masaüstü Bilgisayar
3. Laptop
4. Laptop
5. Geri kalanı telefon
Bana önemli olan 2 adet masaüstü bilgisayarımın internet hızlarını yükseltmek istiyorum. 2 tane hattımın toplam mbit hızı 24 mbit oluyor.
- Masaüstü haricinde evdekiler ise tek bir modem wifiyi kullanıyor onların işi yok zaten hızla.
Aynen dediğiniz gibi masaüstü bilgisayarlar haricinde diğer wifi'den bağlanan cihazlar için internet hızın önemi yok. Wifiden bağlananlara 3-5 mbit verilse gene yeter.
TP-Link olayına baktığımızda evdeki herkesin bu hızı kullanmasını şart koşmuyorum. Zaten birde bu TP-link olayında sanırım wifi kullanılmıyor galiba. O yüzden biraz ona karamsarım. Sadece bana önemli olan 2 adet masaüstü bilgisayarımın internet hızları fazla olsun gerisi normal kalan wifi cihazların hızı normal olsun.