Donanımhaber'in aktif kullanıcısı değilim sistemini detaylı bilmiyorum. Benim okuduğum şey şu ne kadar doğru onu konuya hakim olanlar değerlendirirler.
DH sitesinde referanslı link yayınlamak yasak. Başkaları yayınladığı zaman linkleri siliniyormuş yöneticiler tarafından. Bu vatandaş -her kimse bilmiyorum- ben hayrına tanıtım yapıyorum diyor ancak sıcak fırsatlar diye bir kategoride ise referanslı link paylaşıyormuş. Bunun linkleri silinmiyor aksine şikayetçilerin mesajları siliniyormuş.
Milletin itirazı referanslı link yayınlamasına değil bu duruma.
Yalan dolan.
Yöneticileri açıklama yapmış , konu açanın haberi dahi yok olaylardan biz yapıyoruz diye. Donanımhaber'in yıllardır yaptığı olay bu , her linke Donanımhaber referral kodunu atıyor , büyük ihtimal hitlerin nereden geldiğini site sahibi rahatça takip etsin , dh'nin büyük bir forum - hit kaynağı olduğunu görüp reklam versin diye yapıyorlar. Sadece Amazon'a özel bir şey değil. Amazon etkinliği görüp büyük ihtimal anlaşma imzalamış...
Herkesin koyduğu linklere otomatik DH referral ekleniyor ;
?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
bu şekilde.
Troller iş başında başka bir şey değil. Konuya yazmışlar yok nasıl kurtuluruz , üstümüzden para kazanmasınlar vs vs. Adamların sitesinde takılma , editörlerin yazılarını okuma inceleme , trafiklerini yeme , boşuna sorgu oluşturma, bu şekilde kurtulursunuz.
Beleşçi zihniyet.