10 yaşındayken eğlence için web sitesi kurardım , arkadaşlarıma da girin okuyun derdim. Herkesten aldığım cevap "girelim de paraa kazan dimi yeahhahahee".(reklamda yok site de) Bu zihniyet hiç bir zaman değişmedi. Web site sahibi 0.001 kuruş kazanmasın diye , ben bu reklama tıklayınca şimdi ona para gidecek deyip tıklamayanlar , refli link görüp konuyu beğenmesine rağmen uğraşıp adres çubuğuna yazanlar , bütün gün siteyi gezip sömürüp , sonra reklamlara itiraz edenler , facebook sayfasının her gönderisini izleyen ilgilenen adamın sayfa da bir reklam gördükten sonra deliye dönmesi... Web sitesi sahipleri , yazarlar olarak hepimiz ölelim de kurtulun bizden , bakalım ondan sonra google'da sonuç bulabilecek misiniz ? Adamın konusunu kullanıyorsun , bilgi alıyorsun hatta fırsatlarla kara geçiyorsun , refli linkten aldığında sana %1 zararı bile yok , hiç bir fiyat artışı yok ama yine de hayır refli link koymasın. Hayır kazanmasın.
Evet gizlice referans eklemek yanlış ama milletimiz böyleyken başka türlü yürürü yok bu işin. Adam her gün konusunu güncelliyor , kıl bir herif olsa da ve kıl kıl cevaplar verse de millete cevap veriyor , haliyle kazanmayı hakkediyor.
Adam akıllı emek harcıyorsa refli link paylaşabilmeli , emeğinin karşılığını almalı. Bizim toplumumuzda "AMAN ALLAHIM REFLİ LİNK Mİ ? BENİM ÜSTÜMDEN KAZANÇ SAĞLAYACAK O KADAR EMEK HARCAMIŞ OLMASINA RAĞMEN BU BİR HAKSIZLIK!" şeklinde garip bir kafa yapısı olmasaydı , gizli linklerde olmazdı. Olaylara mantıklı yaklaşın ki gizli kapaklı olmasın bu işler. Herkesin emeği emek bizimkiler hep kelek...
Not : Adamla bir alakam yok , hatta uyuzum kendisine. Sadece artık şu yazarlar , içerik sahipleri bedavaya çalışsın zihniyetinden bıktım.
Son olarak şu bir çoğunuzun bildiği fıkrayı da atayım ;
Donanımhaber'in aktif kullanıcısı değilim sistemini detaylı bilmiyorum. Benim okuduğum şey şu ne kadar doğru onu konuya hakim olanlar değerlendirirler.
DH sitesinde referanslı link yayınlamak yasak. Başkaları yayınladığı zaman linkleri siliniyormuş yöneticiler tarafından. Bu vatandaş -her kimse bilmiyorum- ben hayrına tanıtım yapıyorum diyor ancak sıcak fırsatlar diye bir kategoride ise referanslı link paylaşıyormuş. Bunun linkleri silinmiyor aksine şikayetçilerin mesajları siliniyormuş.
Milletin itirazı referanslı link yayınlamasına değil bu duruma.