Herkes düşüncelerini ve deneyimlerini anlatmış. Bende bu konuda baya bir deneyim yaptım vaktiyle. 2-3 yıl kadar önce.
Tamamen sosyal medya üzerinden çekilen hitler ban sebebidir. 2 tane adsense hesabı kapattırdım bu şekilde. Kapanan sitenin hatti hesabı yok
Elimde çok büyük facebook sayfaları vardı. İlgili konularda siteler açarak günlük +40k +60k gibi hitler çekiyordum siteme. Maksimum 1-2 ay arası dayanan siteler sürekli adsense ban yiyordu. Bir kaç site ban yedikten sonra devam edince direk hesabı banlıyor.
Hatta bir keresinde içerisinde 15bin $ kazanç olan adsense hesabımı kapatmıştı evlat acısı gibi koydu açıkçası
Tabi ki şöyle bir durum var. Sizin sitenizin hit sayacı yarı yarıya arama motorları ve sosyal medyadır bu durum ban sebebi değildir.
Fakat %100 sosyal medya mercilerinden çekilen hiti doğal hit olarak görmediği için max 1-2 ay içerisinde kapatılıyor siteleriniz. 2-3 site kapanınca hesabı kapatıyor sonraki hamlelerde.
size denk gelmis sanırım suan sosyal medyada gorulen haber siteleri saten aramaya index aldırtmıyolar direk sosyal medyadan yanlıs haberle daha çok almak için hit adenseden kazanıyolar ve bu artiyor hergün siteler