Tüm yorumların hepsini heyecanla okudum.
bilet.net
5 harfli, anlamlı, sektörel, jenerik, oldukça kaliteli ve kolay bulunmayacak yaşlı bir domain.
Domain olarak düşünülünce gayet güzel ve tartışmaya kapalı bir domain.
Proje olarak bakılacak olursa. örneğin 40k tlye alınmış olsun (bilmiyorum)
bu domaini bilet.com'un sahibi asla almaz (kendiside belirtmiş) o domaini bilet.com a yönlendirse kaç kişi bilet.net üzerinden gelir? onun yerine 40k adsense ye verir ve ciddi geri dönüş ve marka bilinci sağlar.
Ben proje yapacak olsam ve 100k bütçesem olsa. 40k verirmiyim bunun sektörel analizini yapmadan şöyle yaparım demek mümkün değil.
elimde jenerik domaine kurulmuş bir proje var 5k ziyaretçisi var ortalama istatistiğin 1k sı direk site ismiyle geliyor. 3.5k sı googleden 0,5k sı da sosyal medyadan geliyor. 1k domain ismi tıklayarak gelen olması bence müthiş bir şey başka bir domain olsaydı direk gelen sayısı 1k yı asla bulmazdı. 1k ziyaret domain banlansa bile gelecek. ben full kopya içerik sunsam bile gelecek mesela.
yani proje bazlı düşünüleceksede bir açıdan değil çok yönlü düşünülmelidir. Bunun için seo şirketlerinin çok yönlü değerlendirme kriterleri var. Onlardan analiz talep edilebilir.