Arkadaşın sanırım aradığı çözüm uygun fiyata kargo ile yurtdışına e-ticaret sitesinden sipariş göndermesidir. E-ticaret sitesi sahibi değilim bu yüzden net bilgi veremiyorum. Fakat bahsettiğin gibi t-shirt, ceket satacaksan zaten kargo parasıyla bedavaya çalışmış olursun.

Öncellikle hangi ülkelere gönderim yapacağını belirlemen gerekiyor. Öyle her ülkeye, tüm avrupaya hizmet vereceğim demek ütopya. Bazı ülkeler ve dil seçenekleri belirle siteni de ona göre optimize et. Başlangıç için konuşmuyorum fakat belli bir sipariş adetine geldiğin zaman ise yapacaklarını anlatayım.

Türkiye'nin bazı şehirlerinden özellikle İstanbul'dan Avrupa'nın çoğu ülkesine kargoculuk yapılıyor ve uygun fiyata geliyor. Markalı ürünlerde sorun çıkıyor onun dışında pek sorun yok. Örnek verelim Polonya ile iş yapıyorsun. Bildiğim bir ülke olduğu için söyliyorum yani. İstanbul'da bazı semtlerde mesela Bayrampaşa'da ürünlerinizi hazırlayıp veriyorsunuz. 7-10 gün içerisinde Polonya'nın birkaç şehrine teslim ediyorlar. Özellikle tekstil bu şekilde gidiyor hatta bazı mağazalara direk depolarına teslim ediliyor. Sizin bundan sonraki süreçte ise orada bir kargo firmasıyla anlaşmanız ve nasıl yapılacaksa kargonuz direk o firmaya teslim edilip oradan ulaştırılacak.

Büyük kargo firmaları zaten ülkemizde de böyle yapıyor. Siz kargo firmalarını karıştırmadan yapacaksınız. Fakat maliyet açısından çok yüklü sipariş olmadığı sürece masraflar sizi zarar ettirecektir. Kar marjınızı bilmiyorum ama her gönderide yüzlerce sipariş olmazsa zarar edersiniz. Onun dışında Türkiye'den yurtdışına e-ticaret yapan varsa farklı bir çözüm bulmuşsa umarım sana yazar. UPS, DHL dışında ayrıca MNG tarzı bazı şirketlerle birebir görüşüp adet bazında fiyat almanızı da öneririm. Telefon açıp ben site kurdum gönderi yapacağım demek yerine yüzyüze randevu alıp aylık belli bir kota belirleyip ona göre fiyat almanızı öneririm.