Konu sahibi güzel konuya değinmiş, Haklı olduğu taraflarda var haksız olduğu kısımlarda.
İşin açıkcası bugüne kadar hep x6 katına site/uygulama satar ve almaya çalışırım. Misal geçenlerde yazılım ve reklam maliyetini 3k olduğu ve aylık 200 TL gelirli bir uygulamayı 3k'ya satamadım satışı iptal ettim.
Aynı şekilde yine 2 ay önce 1600 TL'ye alıp 1500 TL'ye sattığım başka bir siteyi bugün arkadaşın 6000 TL'ye sattığını gördüm. Ben siteyi sattığımda aylık geliri 300 TL idi şuan 700 TL civarı.
Kısacası uçuk fiyatlara takılmayın. X20 katı isteyen kişiler genelde tok satıcı oluyor ve satamıyorlarda zaten. Geçen bir konu gördüm 10k'dan siteyi satılığa koymuş en son 4k'ya siteyi satmış. Önemli olan istediği fiyat değil sonunda kaça satıldığı.
Forumun eski üyelerin hala aylık gelirinin 6 ila 12 katı arasında satıyor. 3-4 Yıllık yada özel yazılıma / alan adına sahip projeler 15-20 katına satılabiliyor.
Bazıları site almak ile ev almayı aynı keseye koymuş. Ben gecen sene 2 tane ev aldım ve darbeden sonra mutahitin örgütden olması neden ile evleri zararına satmak zorunda kaldım. 2 Evde 20k zararım oldu + 15 ay boş yere kira ödedim.
Ev almak mantık olarak yattığın yerden para gelsin demektir. Bu bir yatırımdır ancak site yada dükkan almak bir ticarettir.
Ticari bir işe giriyor ve yan gelip yatmayı planlıyorsanız hayalleriniz yıkılabilir.
Dün babamla çok güzel bir konuşma yaptık bana neden elimdeki son parayı sitelere yatırdığımı söyledi. Bende ona şu soruyu sordum : 30K Yatırım yapıp ayda 3k kazanabileceğim bir iş fikrin varmı ? Cevap veremedi konu kapandı.
R10'da zaman zaman güzel siteler satışa çıkıyor takip etmek lazım.