Tüm işlemleri cpanel üzerinden yapmalısınız. Add on işlemleri için cpanelde "Add On Domains" sekmesini tıklayarak yeni domainler ekleyebilirsiniz. Burada domaine klasör tanımlamanız istenecektir. Burdan sonrası aynı, yeni site kurar gibi addon domaininiz için de cpanelden yeni bir db ve db kullanıcı tanımlayacak, script dosyalarını oluşturduğunuz klasörün içine atacak; son olarak da script dv bağlantısını gerçekleştireceksiniz. 2. soruya gelince, bir çok sitemi bu yöntemle açtım, seo açısından bir zararını gördüğüm söylenemez ancak o dediğiniz şekilde index almasını istemiyorsanız, ana domaininizin robot.txt dosyasına anadomain.com/ikinci domain dolmain uzantısını, robotlar için unfollow ve noindex yapma satırlarını ekleyebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ama aynı konudan da açmış gibi olmak istemedim. Yardımlarınızı bekliyorum robot txt 'ye tam olarak ne kodu eklemeliyim bana yardım edebilir misiniz?
aaa.com isimli ana sitem var ve altında bbb.com,ccc.com sitelerim var...
bu bbb.com ve ccc.com google da index alırken aaa.com/(bbb.com'un kategorileri) aaa.com/(ccc.com'un kategorileri) şeklinde indexlerde çıkartıyor... Elbette ana domain'in diğer addon domainlerin içeriklerini google indekslemesin istiyorum. Tam olarak robot.txt'ye ne yazmam gerekiyor ? Lütfen yardımcı olun