Alt limitle üst limiti nasıl kıyasladın gerçekten anlayamadım. Alt limit piyasayı öldürmesin , insanların emekleri korunsun diye zorunlu yapılması gereken bir şey. Üst limitte seçeneğin var , pahalı geliyorsa almazsın , bu ukalalık değil. Gerçekten pahalıysa satamaz , düşürmek zorunda kalır zaten.
Zaten burada neye göre üst limit belirleyeceksin ?
Hit ?
Kazanç ?
Adamın sitesi aylık 100 TL getiriyor diye , özel yazılmış script , 10 yıllık domain vs vs 1000 TL'ye mi gidecek ? Özel scriptin değerini ne belirleyecek ? Domainin değerini ? Yapılan diğer yatırımların değerini ?
Bunda üst limit olmaz. Ev ile çok farklı şeyler değil. Müteahhitten alıp mağdur olan 5 milyon kişi vardır tr'de. Evi alıp orası burası akıtan , çürüyen , duvarlarından su alan... Bugün evi alırsın deniz manzaralı diye yarın evin önü kapanır. Depremde yıkılır. Site alıp zararına satan çok fazladır tabi ki , çünkü adam alıyor , ağzı sulanıyor getiriye bakınca. Sonra bakıyor ki , bu konu hiç ilgisini çekmiyor. Paylaşım yapmıyor , aldığı adam kadar ilgilenmiyor. Sonra zararına satıyor. Ben siteyi aldım , hadi emeksiz kar getirsin diyor herkes. Dükkan alıp işe gitmemekten farkı yok.
Birde herkes alırken vay arkadaş piyasa ne yükselmiş diyor , satarken piyasa ölmüş diyor.
Alt limit üst limit konusu hakkında birşey söylemiyorum sadece yazdıklarınıza cevap vermek için yazıyorum bu yorumu.
Ev ile siteyi aynı kulvarda değerlendirmeniz yanlışın dik alakası olur.
1 Site alırsın hiç ellemezsen bir kaç ayda hit biter,paran çöpe gider.
1 Ev alırsın bırakıp 5 sene sonra gelirsin, semtine göre değeri artar. Yarın evin önü kapanır,Depremde yıkılır ne demek

Milyonda 1 ihtimal size denk gelecek birşeyi söylemişsiniz. Ona bakarsanız bir göktaşı dünyaya her an çarpabilir dünya yok olabilir
1 Sitenin fazla ilgilenilmediği için batma riski %30 ise
1 Evi tamamen kaybetme riskiniz. 10binde 1 bile değildir. Binde 1 ihtimalle Önü kapanır,Değerini %30 kaybeder tamamını kaybetmez. Oda belki.Alırken evin önüne sağına soluna bakarsan önüde kapanmaz.
Ayrıca 5 milyon kişi bu ülkede ev alıp mağdur olsaydı biz bunu kesinlikle duyardık.Sözleşmesini düzgün yapana birşey olmaz.
Sonuç olarak Site ile Ev,Arsa gibi mülkleri aynı kefeye koymayın.Zaten koyulamazda. İş kurup işe gitmemekle site almayı aynı kefeye koyabilirsiniz belki fakat. Ev bir yatırımdır. Site yatırım için alınmaz. Alan kişi siteden anlamıyorsa yada şansı kötü giderse büyük ihtimalle site güme gider.