Aslında bu forumda her zaman için yazılı olmayan kurallar çerçevesinde bir üst limit vardı.Genelde gelir çarpı 5 ay üzerinden siteler satılıyordu.Daha sonra site hitlendirme işleri zorlaştıkça gelir çarpı 12 aya kadar çıktı.
Anlamadığınız şey şu elle tutulur bir ürün alırken o ürünün bütün riske size aittir ama sanal bir ürün öyle değildir.
İkimizden örnek verelim.Yaptığınız şu alıntıdan sonra benim sizin satın aldığınız bütün web site satışlarını takip ederek sitelerinize anti seo işlemi yapmayacağımı size kim garanti ediyor ? Yada sizin benim satın aldığım sitelere anti seo yapmayacağınızı kim garanti ediyor ? Daha bir de genç kız gibi Trip atan Google faktörü var.Bugün 10 k olan bir sitenin 3 ay sonra 1 k ya inmeyeceğini kim garanti ediyor ?
Bu bir yatırımdır. Yatırım risklidir , risk almadan kazanç sağlayamazsın.
Elle tutulur bir şeyin örneği dediğim gibi dükkandır. Bir dükkan alırsın 100 bin lira kazanır ayda , ertesi gün dükkanın önünde metro çalışması başlar bütün yollar kazılır hiç kimse dükkana giremez. Dönerci alırsın , önüne burger king açılır. Rakibin gelir yemeksepetinde 1 puan verir vs vs

Bunların da garantisi yok , site almakta bir meslek , bir yatırım hiç bir farkı yok dükkan almaktan.
Bunların hepsi yatırımcılığın kanununda var. Hepsiyle uğraşmalısın. Ben uğraşıyorum mesela , yıllardır. Sende eğer benim sitemi alırsan uğraşacaksın , emek sarfedeceksin. Ben buradan 50 TL'ye site aldım , 2 yıl sonra 10.000 TL'ye sattım.(Dolar o zaman 1.5 TL'ydi yani paranın değerini düşün.) Ama köpek gibi uğraştım 2 yıl içerisinde. Aynı zamanlarda 3-4 tane daha site aldım , hepsi battı. Niye ? İlgilenmedim hiç biriyle.
Risksiz yatırım bir tek devlete köprü yaparsan olur , başka da bir yerde görmedim...
12x, 10x kuralı da her siteye geçmez. Dediğim gibi özel script , domain değeri , verilen emek ,yapılan yatırım. Bunların hiç birisi yoksa ve fazla para istiyorsa da güler geçersin. Burada ki fiyatlara pahalı diyorsan mesela sahibine gir çıldırırsın. Adam boşta görsem , indirimden almayacağım domaini yüzbinden satıyor. Gülüp geçiyorsun...